Sari la conținut

Cântăreața Adda, jignită în online, pe motiv că e grasă. Ce a întrebat-o copilul ei, după ce a citit comentariile

Este foarte ușor să ne exprimă părerea, mai ales când o facem din spatele unui ecran. Din păcate, trăim niște vremuri în care ne interesează foarte mult de ceea ce se întâmplă în curtea vecinului, ne și exprimăm public părerea despre asta și nu ne dăm înapoi de la a jigni fără rețineri, dacă ceva nu ne place. Ca să nu mai vorbim despre faptul că a devenit o normalitate să ne exprimăm punctul de vedere cu privirea la imaginea celuilalt, la corpul celuilalt – lucru care nu ar trebui să se întâmple sub nicio formă; până la urmă, de ce e treaba mea cum arată altcineva în afară de mine și de familia mea?!

Printr-o situație similară trece și cântăreața Adda, fiind jignită în online, pe motiv că este grasă. Internauții i-au aruncat cuvinte precum obeză, vacă, umflată, compătimindu-l, în același timp, pe Cătălin, soțul ei, că stă lângă ea.

Pe pagina ei de Instagram, Adda s-a plâns de cele întâmplate, fiind extrem de supărată mai ales din cauza faptului că băiețelul ei a citit comentariile și nu a putut înțelege de oamenii vorbesc atât de urât despre mama ei.

Am început să primesc din nou mesaje în care sunt complimentata cu: “umflată”,  “grasă”, “vacă” sau “obeză”. Nu mai are sens să spun de “saracu’ Catalin”. Sau are?! Saracuuu Catalin. Off, eroul national! Aproape că mi-au dat lacrimile.  Revenind la hate-ul legat de corp - mesajele sunt de la femei  în general, bărbaților le place daca ți-a crescut un pic fundul.  Așa arata o femeie “obeză” disciplinată care nu pune gura pe gluten, lactate și zahăr. Pe zahăr- extrem de rar. De ce să mint?! Mai mănânc alune cu miere- care au un și un pic de zahar. Sau înghețată vegana. Care are cu nu știu cât la % mai puțin zahăr, dar tot are un pic. Off, rea sunt! Off, Addo, ce-ai făcut?!, a răspuns ea, continuând cu întrebările copilului ei.

Aseară, stăteam în pat cu Alex. Și a început să citească câteva comentarii. I-am spus că o să vină o vreme când o să vadă și el toate comentariile frumoase. Dar și comentariile în care oamenii îi jignesc mama.  Și mi-a spus “Dar de ce sunt oamenii așa rai? Că tu nu ești așa cum spun ei!”. Nah, explică-i copilului că indiferent de ce ai face, nu va fi suficient. Explică-i copilului că trăiește într-o lume toxică în care realitatea e mereu denaturată. De social media, de televiziune și de anumiți terți, care sanchi’ pot influența opinia celor care nu pot avea opinie proprie.

Dezamăgirea ei este cu atât mai mare, cu cât Adda a suferit extrem de mult din cauza bolii Lyme – și și-a și expus public suferința și toate chinurile prin care a trecut.

Cam așa arată corpul unei “obeze” după doi ani de tratament agresiv, care da anumite schimbări metabolice. Și o “mica” artrită. Că deh’, de ce să fie simplu?! Și acum, nu vreau să fiu rea. Nu zic, da spun  - daca vă dau disciplina mea, vă plâng sarmalele de singurătate în frigider. Și nu vă mai deschideți nasturele de la blugi după înfruptare.

Citește și Când copilul tău te întreabă: “Mami, de ce ești grasă?”



 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!