Sari la conținut

Cum să nu te enervezi într-un parc bucureștean

Se pare că ignoranța este cea mai bună metodă de a te bucura din plin de o zi în parc, la locul de joacă, împreună cu prichindelul tău. Cel puțin în parcurile bucureștene, unde tăticul-blogger Alex Zamfir a experimentat o după-amiază caldă de… februarie.

Ieri am zis să profit de vremea superbă și am ieșit în jurul prânzului într-un parc. M-am așezat pe o bancă cu gândul să mă bucur de soare, de chiuiturile copiilor care se alergau întrun loc de joacă un pic mai încolo și de trilurile vesele ale păsărilor. Ceea ce am și făcut. Vreme de vreo 3 minute. Până când 2 angajați ai Romprest-ului au pornit o dezbatere liiceano-cărtăresciană în care se acuzau reciproc, tare și extrem de colorat, că nu au măturat nu știu ce parte a parcului. Și ca să rămân în același limbaj elevat, pot să vă spun că uite-așa s-a dus pulii de suflet bucuria mea de a petrece câteva minute liniștite. Așa că m-am gândit să vă ofer un mic ghid cu doar câteva reguli simple pe care ar trebui să le respecte orice om care vrea să nu se enerveze în oricare din parcurile bucureștene. Nu e complicat și nici greu de realizat:

1. Ignoră certurile din jurul tău, căci sigur, undeva pe-aproape, cineva se ceartă față în față sau la telefon.
2. Ignoră-i pe cei care stau pe bănci și mănâncă semințe, aruncând cojile pe jos, realizând un adevărat covor în jurul lor.
3. Ignoră rahații de câine.
4. Ignoră rahații care nu strâng după câinele lor.
5. Ignoră bunicile care țipă la copii pentru că se dau nu-știu-cum pe tobogan.
6. Dacă parcul se întâmplă să fie Herăstrău, ignoră toate gunoaiele adunate și vizibile pe fundul golit al lacului.
7. Ignoră femeia care vorbește prea tare cu prietena ei la telefon, spunându-i că Mihai nu pare să vrea o relație serioasă, plus că i-a citit ea mesajele și sigur e ceva putred acolo și cu Miki de la el de la birou.
8. Ignoră adolescenții care înjură.
9. Ignoră babele care înjură adolescenții care înjură.
10. Ignoră mașina care stă blocată în trafic, cu geamurile lăsate și din ale cărei boxe tu auzi cum Cici Baroso îi face o dedicație de 500 de euro lu’ nașu’ la fata lui.
11. Ignoră-i pe cei doi angajați de la Romprest care, din dorința de a-și arăta ei cum se face treaba, mătură amândoi ca turbații în jurul tău, astfel încât tu nu mai respiri de mult aer curat.

(…)

Simplu, nu?

Citeste mai mult pe www.celmaibuntata.ro!

FotoȘ Pixabay.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!