Sari la conținut

Despre băiţă… părerile unui tată implicat

De cele mai multe ori, în primele luni de viață tatăl este cel care efectuează băița bebelușului, un adevărat ritual care trebuie să respecte anumite reguli. Care ar fi acestea în viziunea tăticului-blogger Daniel Osmanovici?

Am scris mai multe articole care ating subiectul băiţă, dar nici unul dedicat cap coadă. Cum s-ar zice… m-am tot învârtit în jurul subiectului fără să pun puctul pe „i”.

Să le adunăm… zic:

băiţa – se poate face din două în două zile, la două zile după ce ai ajuns acasă. Apa din cădiţă să aibă între 36 şi 38 de grade, la fel şi cea de clătit

îngrijitul buricului – se face simplu …alcool sanitar şi apoi betadină. ATÎT. Orice e deja în plus şi oricum pînă nu pică nu trebuie să te bagi prea mult în acea zonă. După ce pică (şi înainte) aveţi grijă că scutecele pot freca buricul!

prosoapele – două la număr, unul pentru scos și sters bebe și al doilea pentru operațiunile de după. Dacă ai o măsuță, să și zicem mobilă, de înfășată acoperită cu un material prietenos, un prosop este suficient.

pomelnicul de substanțe – betadină (corect ar fi – betadine), alcool sanitar (ala alb e cel mai tare), ser fiziologic, comprese sterile, vigantol, unguent pentru funduleț, glicerină cu stamicină, baneocine și o forfecuță cu capete boante.

schimburi – EVIDENT, hainuțe, poate o căciuliță (ca să nu fie diferența mare la ieșire din băiță)

jucării – dacă are cădiță pe stativ și în primele trei luni nu prea ai nici o jucărie, poate o rățușcă sau ceva gonflabil. Dacă îl bagi în cadă, asta e o idee bună, folosești un colac pentru bebeluși (sunt modele de la 6 kg la 36 de kg) care se prind în jurul gâtului. Bebe este extaziat, doar că trebuie să bagi multă apă ca bebe să atingă cât mai puțin fundul căzii. AAAAA și la început (primele 2-3 dăți) nu trebuie lăsat mai mult de 5 minute.

temperatura în baie să aibă cam 24-25 de grade (dar asta nu înseamnă că trebuie să cautați să atingeți această temperatură), adică trebuie să fie cald să nu vă stresați că odata ce bebe e gol o să i se facă frig.

să aveți în repertoriu ceva câtecele, asta pentru cazul în care bebe se agită și trebuie liniștit, oricum e important să faceți o rutină din baie

rutina – încercați să obișnuiți copilul să facă baie la un interval, o zi, două, oricum el transpiră mai puțin decât un adult (și e indicat ca după caca să îl speli la fundeuleț, pentru că de acolo vin probleme când sunt mici).

merge și o zdrangănitoare, cu toate că dacă ajunge să îi placă apa atitudinea lui se va schimba imediat ce știe că se apropie ora de baie și va auzi apa curgând
atitudinea voastră – pozitivă, fericită, să dea impresia că urmează ceva similar cu o joacă

(…)

Citește mai mult pe www.tataincepator.ro!

Foto: 123rf.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!