Sari la conținut

3 sfaturi pentru a avea grijă de microbiota copilului tău

A avea grijă de microbiota copilului tău este cheia pentru menținerea sănătății lui intestinale. În intestine există un grup de bacterii „bune” care locuiesc în tractul digestiv și îi condiționează funcționarea. Dacă nu sunt conservate, alte populații de bacterii dăunătoare cresc excesiv și dezvoltă simptome neplăcute sau boli mai complexe.

Trebuie să știi că este important să acorzi atenție microbiotei copilului încă din primele etape ale vieții. De exemplu, alăptarea are o influență pozitivă asupra compoziției florei intestinale a bebelușului. Prin urmare, alăptează bebelușul cât de mult se poate.

Sfaturi pentru a avea grijă de microbiota copilului tău

Introdu iaurtul în alimentația copilului

Iaurtul, alături de alte produse lactate fermentate, este un aliment cu o densitate nutritivă mare. Acest aliment oferă multe beneficii pentru sănătate, iar unul dintre ele face referire la conținutul de proteine de o valoare biologică ridicată și calciu, dar și pentru că are bacterii probiotice benefice care colonizează selectiv tractul digestiv.

► Citește și: Diversificare: Iaurtul grecesc la bebeluși

Consumul de fibre

Un alt aspect pentru ca micuțul tău să aibă o microbiotă bună este creșterea aportului de fibre. Experții recomandă un aport de aproximativ 25 de grame de fibre în fiecare zi, pentru a menține o bună sănătate digestivă. Așadar, înclude merele și ovăzul în dieta copilului.

► Citește și: 5 alimente bogate în fibre, pentru bebeluși

Atenție la grăsimi

Calitatea grăsimilor din alimente poate influența compoziția microbiotei. Este indicat să acorzi prioritate grăsimilor care sunt prezente în alimentele proaspete. Acestea pot ține sub control inflamația din mediul intern, ceea ce împiedică dezvoltarea bolilor cronice și complexe de-a lungul anilor.

► Citește și: Studiu: copiii mănâncă alimente ultra-procesate, mai mult ca niciodată

De asemenea, este important să limitezi aportul de acizi grași trans, care se regăsesc în alimentele ultraprocesate sau industriale. Acestea sunt generate prin supunerea lipidelor la temperaturi ridicate, în principal cele de calitate scăzută, precum uleiul de palmier.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!