Sari la conținut

30% dintre copii nu mănâncă legume zilnic, spune un nou studiu

Un nou studiu arată că 30% dintre copii nu mănâncă zilnic legume. Potrivit cercetării, dintre cele 548 de alimente analizate pentru bebeluși și copii mici vândute în SUA, doar 52 dintre ele sunt legume.

Printre acestea domină fructele sau legumele mai dulci, cum ar fi morcovii sau cartofii dulci. Legumele de culoare verde închis (broccoli, mazăre etc) au fost enumerate doar ca prim ingredient în 1,1% dintre opțiunile disponibile.

► Citește și: Cum convingi copiii să mănânce mai multe fructe – Iată câteva strategii foarte utile cu ajutorul cărora îi poți convinge pe cei mici să mănânce mai multe fructe!

În timp ce bebelușii preferă în mod natural gusturi mai dulci, pentru că sunt obișnuiți cu laptele matern sau formulă, expunerea la gustul amar al legumelor le scade șansa de a dori să le consume, pe măsură ce înaintează în vârstă.

► Citește și: Cum convingem copilul să mănânce alimente sănătoase?

Pentru părinții de bebeluși și copii mici, cea mai bună soluție ar putea fi să le ofere acestora în continuare mazăre, fasole și legume cu frunze, chiar și atunci când cei mici refuză alimentele. Doar prin oferirea zilnică a legumelor copilului îl poți convinge, treptat, să le includă în dieta lui.

► Citește și: Care sunt nevoile nutriționale ale copiilor?

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!