Sari la conținut

5 beneficii ale jocului

Jocul este filozofia copilariei, este scopul si lectia din fiecare zi prin care copilul se pregateste pentru viata ... serioasa. Jocul este esential si este o sursa de beneficii pe care nici o alta activitate nu le poate inlocui. Copilul are nevoie de joc, trebuie invatat sa se joace, trebuie sa se joace impreuna cu parintii lui si cu alti copii. Joaca este scoala copilariei, este cale prin care cel mic dezvolta abilitatile esentiale si isi pregateste creierul pentru provocarile pe care le aduce adolescenta si maturitatea.

Vestea proasta este ca in ultimele doua decenii joaca adevarata a fost inlocuita cu joaca la calculator si statul in fata televizorului, ceea ce aduce mari prejudicii noile generatii. iata 5 beneficii ale jocului, tot atea motive pentru a te juca si tu alaturi de copilul tau.

Copilul fericit

Jocul asigura un comportament mai bun copilului. Potrivit unui studiu copiii se comporta mai bine in sala de clasa, sunt mai atenti si mai ordonati daca in cursul pauzelor dintre ore se joaca. Copiii care au avut 15 minute de pauza intre ore s-au comportat mai bine in timpul scolii. In plus, in cazul copiilor de pana la 10, acesta au nevoie de cel putin doua ore de joaca pe zi.



Acomodarea cu echipa. Jocul in echipa este repetitia pentru activitatile viitoare in grup, fie ca este vorba despre familie, fie ca este vorba despre scoala sau locul de munca. Cercetarea arata ca jocul in grup ii poate ajuta pe copiii prescolari sa invate sa inteleaga sentimentele altor persoane. In jocul de grup copilul invata sa-si regleze controlul propriilor emotii, detaliu esential pentru viata.

Jocul inseamna miscare, iar miscarea inseamna sanatate. Indiferent ca este vorba despre cataratul in copaci sau o simpla plimbare, joaca care presupune miscare este mereu mai importanta decat joaca in fata calculatorului. Medicii recomanda cu foarte mare seriozitate copiilor cu varsta mai mare de 2 ani, cel putin o ora pe zi de activitate fizica moderata, in aer liber. Aceasta ora este garantia ca cel ic o sa evite riscul bolilor de inima si a altor afectiuni asociate cu un stil de viata sedentar. In plus un copil care este activ, o ora, doua pe zi ramane un tanar si un adult care activ in tot cursul vietii.



Jocul inseamna acumulare de cunostiinte. Un studiu a constatat ca un copil care trece testele de efot si activitati fizice are performante mai bune la scoala. Medicii spun ca activitatea este benefica dezvoltarii creierului, dar mai mult decat atat o parte din cunostiinte sunt mai usor acumulate sau intelese in timpul jocului in grup.

Este distractiv si bun pentru moral. Copilul care se joaca este vesel, optimist. In plus jocul caleste vointa, stimuleaza ambitia si creste apetitutul pentru scoala. Copilulcare se joaca nu se simte singur, intelege ce inseamna libertatea si bucuria de a trai

Sunt suficiente motive ca sa il lasi sa se joaces Sau si mai bine sa va jucati impreuna.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!