Sari la conținut

5 fraze spuse de părinți, care pot distruge relația dintre frați pentru totdeauna

Creșterea copiilor este o sarcină complexă și dificilă, iar când vine vorba despre îngrijrea mai multor copii în același timp, procesul devine chiar mai dificil. Nu numai că este necesar să construiești o relație bazată pe încredere cu fiecare dintre copiii tăi, dar este, de asemenea, foarte important să îi ajuți să aibă o relație bună între ei.

Iată ce nu trebuie să le spui copiilor tăi, pentru a nu deteriora relația dintre ei:

"Ia-o pe sora ta sau pe fratele tău ca pe un exemplu"

Acest lucru creează sentimente de frustrare și invidie, care pot duce atât la probleme de stimă de sine pe termen lung, cât și la o concurență foarte dură.

► Citeşte şi: Apariția nou-născutului în familie. 8 pași de urmat, pentru a-ți ajuta copilul cel mare să se adapteze cu nou-născutul, acasă

"Ai grijă de fratele tău mai mic"


Este recomandat să ceri copilului mai mare să aibă grijă de fratele mai mic, doar atunci când există o diferență semnificativă de vârstă între ei. Este bine să reții că această activitate nu ar trebui să devină o datorie a copilului mai mare, deoarece nu ar trebui să preia din atribuțiile părintelui.

► Citeşte şi: Copilul tău e supărat că nu are frați sau surori? Cum să îl ajuți să depășească această dezamăgire

"Trebuie să-l iubești"

Apariția unui nou-născut în familie poate fi stresantă pentru copilul mai mare. Pot începe să apară sentimentele controversate și gelozie. Eforturile pentru a face copilul mai mare să înceapă să iubească nou-născutul, doar pentru că sunt frați, nu pot decât să agraveze respingerea. O opțiune mult mai bună este planificarea ocazională pentru a petrece timp separat cu copilul mai mare.

► Citeşte şi: Gelozia copilului mai mare. Ce este de făcut când apare un nou membru în familie

"Tu ești mai mare, așa că fii mai deștept și cedează"

Forțarea fratelui mai mare să suporte și să cedeze întotdeauna de dragul celui mai mic poate duce nu numai la absența unei relații între copii, ci și la probleme personale în cazul copilul mai mare. Astfel, din cauza unei încărcături de responsabilitate și presiune constantă, el ar putea să devină perfecționist, pesimist și anxios, căutând întotdeauna aprobarea celorlalte persoane. Mai mult, acesta ar putea dezvolta dificultăți în construirea relațiilor de prietenie.

► Citeşte şi: Sindromul copilului mijlociu: ce ar trebui să știi

"Vă iubesc în mod egal pe amândoi"

Fiecare persoană este unică și de aceea este important ca cei din jurul nostru să recunoască părțile noastre puternice și unice. Expresia „Vă iubesc în mod egal” subliniază că niciunul dintre copii nu are nimic special. În schimb, este mai bine să le observi diferențele și să lauzi pe fiecare pentru talentele sale. Astfel, fiecare copil va simți că este valoros și prețios.

► Citeşte şi: 8 greșeli de parenting pe care copilul mai mare nu le va uita niciodată

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!