Sari la conținut

5 modalități de a face față tantrumurilor copilului, în public

Crizele de furie sunt foarte frecvente în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani. Tantrumurile sunt o modalitate prin care copilul își arată emoțiile prin țipete și lovituri. Acest lucru se întâmplă pentru că micuții de această vârstă nu au capacitatea de a-și exprima frustrarea prin cuvinte, așa că rămâne la latitudinea părinților să abordeze această problemă și să-i facă pe cei mici să se simtă în siguranță și să se calmeze.

Cum faci față tantrumurilor, în public?

Lasă copilul să-și exteriorizeze emoțiile

Încercarea de a pune capăt cât mai repede unei crize de furie prin metode inutile, cum ar fi țipatul la copil, nu este deloc eficientă. Este mai bine să lași copilul să-și exteriorizeze emoțiile. Odată ce copilul și-a terminat întregul proces, va începe să se simtă mult mai bine, iar cuvintele tale vor avea o semnificație mai mare.

► Citește și: Cum ajutăm copilul să-și exprime furia într-un mod sănătos

Este cazul să intervii, dacă micuțul tău devine agresiv

În cazul în care copilul începe să lovească, să muște sau să arunce lucruri, este indicat să duci copilul imediat într-un loc liniștit, dacă ești în public. În situația în care ești acasă, poți să te apropii de copilul tău și să îi explici pe un ton ferm că nu este în regulă să devină atât de agresiv.

► Citește și: Apariția tantrumurilor la copii: Cum să fii o mamă calmă și pozitivă în 3 pași simpli

Atrage-i atenția cu altceva

Copiii au o durată de atenție foarte scurtă, așa că ceea ce îi deranjează acum poate să uite în câteva secunde. Așadar, dacă micuțul tău are un tantrum când vă aflați la magazin și vrea să îi cumepri o jucărie anume, distrage-i atenția.

► Citește și: Comportamentul copilului de 4 ani: ce este normal și ce nu

Întreabă copilul dacă vrea să meargă să stea într-un spațiu liniștit

Când copilul este supărat, îl poți încuraja să stea într-un colț amenajat cu perne, cărți și jucării pentru a se calma. Distrage-i atenția și încurajează-l să deseneze sau să facă orice activitate care îl liniștește.

► Citește și: Cum am reușit să am un copil înțelegător, la nici 2 anișori. Ce cred că m-a ajutat

Nu lua personal tantrumurile copilului

Una dintre cele mai frecvente expresii pe care copiii le spun părinților atunci când au un tantrum este „Te urăsc!”. Copiii nu cred cu adevărat în ceea ce spun, ci este doar modul lor de a-și exprima frustrarea și de a-și exterioriza emoțiile.

► Citește și: Dragi oameni fără copii, nu mai judecaţi părinţii! Niciodată!

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!