Sari la conținut

5 semne pe care nu ar trebui să le neglijezi la copilul tău, pentru a evita tulburările mintale

Este normal ca un copil să aibă câteodată emoții negative și crize de furie, dar dacă acestea persistă mai mult de câteva săptămâni, ar trebui să apelezi la un profesionist.

Dacă micuțul tău are reacții nepotrivite, în ciuda răbdării pe care i-o acorzi, este posibil ca el să se confrunte cu tulburări mintale.

Iată 5 semne pe care nu ar trebui să le neglijezi la copilul tău:

Furia și schimbările de dispoziție

Furia sau schimbările bruște de dispoziție pot fi un semn de boală mintală. Este adevărat, crizele de furie sunt frecvente la copiii mici, dar majoritatea dintre ei depășesc acest stadiu până la grădiniță. Nu este normal ca un copil mai mic de 4 ani să aibă multe crize de furie pe săptămână.

Evitarea prietenilor și a familiei

Evitarea oricărei interacțiuni sociale, inclusiv cea cu familia, poate fi un semn că ceva nu este în regulă cu copilul tău. Dacă observi că micuțul tău a început să își piardă interesul pentru școală și chiar și pentru cei mai buni prieteni ai săi, cel mai bine este să te consulți cu un specialist care te poate ajuta să găsească un motiv pentru care se întâmplă acest lucru.

Copilul nu mai face lucrurile care, la un moment dat, îi aduceau bucurii

Un alt semn care indică faptul că din punct de vedere emoțional s-a produs o schimbare este dacă micuțul tău obișnuia să se joace înainte anumite jocuri sau iubea anumite jucării, dar apoi încetează brusc să se bucure de ele.

Dureri frecvente de cap sau de stomac

Copilul poate avea adesea dureri de cap, dureri de stomac, greață sau alte dureri fizice, fără nicio cauză medicală. Cercetătorii au observat că durerile de cap din copilărie sunt asociate cu stări psihopatologice, cum ar fi depresia și anxietatea.

Modificarea obiceiurilor alimentare și modificarea programului de somn

Din punct de vedere fizic, bolile mintale pot cauza schimbări în rutina de alimentație și somn. Până la 40% dintre copii se confruntă cu probleme de somn la un moment dat în timpul dezvoltării lor, spun cercetătorii. Tulburările de anxietate însă apar la până la 20% dintre copii.

Sursa


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!