Sari la conținut

5 tipuri de jucării și activități educaționale potrivite pentru copilul de 2 ani

Activitățile ludice permit copiilor să comunice, să se distreze și să-și dezvolte abilitățile. De aceea, este foarte important să-i alegi micuțului tău jucăriile potrivite.

Jucăriile ar trebui să-i fie utile copilului pentru a-și exercita abilitățile motorii, cognitive și sociale și, în același timp, să-i ofere multă distracție.

Iată care sunt cele mai bune jucării educaționale, pentru copilul de 2 ani:

Materiale de artă

Creioanele colorate și cariocile sunt instrumente minunate pentru a-l învăța pe cel mic să diferențieze și să învețe culorile. Cu ajutorul lor, îl poți învăța pe micuț relația dintre cauză și efect, pe măsură ce explorează. Totodată, aceste materiale îi dezolvă creativitatea copilului.

► Citește și: Prichindel mai isteț: 4 activități prin care să îi antrenezi creierul

Puzzle

Puzzle-urile sunt perfecte pentru a dezvolta atenția copilului. Pentru început, ia-i copilului un puzzle cu maximum 5 piese, apoi crește treptat complexitatea jocului.

Cărți interactive

Sunt atât de multe cărți care au efecte sonore din lumea reală, cât și texturi sau elemente interactive. Cu acest tip de jucărie educațională, copilul tău va avea încă un motiv în plus să iubească lectura.

Sortarea jucăriilor

Pe lângă exercitatea abilităților motorii fine, această activitate reprezintă o oportunitate pentru ca micuțul tău să-și dezvolte vocabularul și spiritul de atenție, precum și cel de concentrare.

► Citește și: 10 activități ca altădată, care să îți țină copilul ocupat și departe de ecrane

Tricicletă

Copiii de această vârstă trebuie să-și consolideze abilitățile motrice brute, coordonarea și echilibrul. Plimbarea copilului cu tricicleta alături de unul dintre membri familiei ajută la întărirea legăturii emoționale și stimularea corpului.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!