Sari la conținut

6 metode învechite de parenting care ar trebui să dispară

Așa cum nu există părinți perfecți, nu există nici metode perfecte de parenting. Copiii nu vin cu un manual de instrucțiuni, așadar este imposibil de prezis dacă modul în care ei sunt crescuți îi poate ajuta să se dezvolte pe deplin în copilărie și adolescență. De aceea, există multe mituri legate de educația copiilor care, de multe ori, nu au o bază științifică care să le susțină eficacitatea pe termen scurt și lung.

Iată 6 metode învechite de parenting pe care ar trebui să le dăm uitării:

Trebuie să țipi la copil ca să-ți arăți autoritatea

Metodele agresive de parenting sunt încă înrădăcinate în multe familii. Cu toate acestea, ar trebui să știi că nu este un mod eficient de educare a copiilor.

Pedeapsa fizică nu este singurul tip de agresiune. Pedeapsa verbală, în care părinții tind să folosească cuvinte dure sau să ridice vocea ca modalitate de a-și disciplina copiii, nu este nici ea eficientă. În loc să-i ajute pe cei mici să-și îmbunătățească comportamentul, acest lucru doar îl înrăutățește și generează probleme de comportament în timp.

► Citeşte şi: Cum disciplinăm copiii? Pedepse vs. consecințe

Compararea fraților îi permite unuia dintre copii să-ți îmbunătățească comportamentul și să facă performanță

De multe ori, părinții cred că un copil care are note bune la școală are mai multe șanse să reușească în viitor. Și acordarea unei atenții mai mari copilului care demonstrează aceste calități și indicarea lor ca exemplu de urmat încurajează rivalitatea și diferența dintre frați, ducând la dezvoltarea problemelor de comportament și a conflictelor familiale de-a lungul timpului.

► Citeşte şi: 5 fraze spuse de părinți, care pot distruge relația dintre frați pentru totdeauna

Trebuie să îți ascunzi emoțiile față de copil și să nu te vadă niciodată plângând

Părinții evită adesea să își arate vulnerabilitatea în fața copiilor. Cu toate acestea, este important ca cei mici să știe că adulții au și ei momente de tristețe.

Dormitul copilului cu părinții îi oferă acestuia siguranță

Se crede că dormitul în comun ajută copiii să se simtă în siguranță. Cu toate acestea, dacă există alți factori, cum ar fi poziția de dormit a bebelușului sau sănătatea părinților, poate fi recomandabil să încerci alte alternative, cum ar fi adormirea copilului într-un pătuț.

Nu ține prea mult copilul în brațe pentru că se va obișnui așa

Din punct de vedere biologic, oamenii sunt complet vulnerabili în primele lor luni de viață. De aceea, bebelușii trebuie să fie mereu lângă mamele lor pentru a se simți protejați.

► Citeşte şi: Relația cu copilul, mai puternică decât orice strategie de parenting

Trebuie să-ți îmbraci copilul cât mai gros, astfel încât să nu răcească

Problema cu bebelușii supra-îmbrăcați este că aceștia pot face febră, deoarece nu sunt capabili să-și regleze temperatura corpului. În aceste cazuri, se recomandă ca bebelușii să poarte doar o piesă vestimentară în plus față de adulți și, dacă au febră, să li se scoată haina pentru a le scădea temperatura.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!