Sari la conținut

Ai un copil care dă examen în perioada următoare? Fii lângă el, susține-l și adu-ți aminte aceste 14 recomandări

Am intrat în linie dreaptă în cursa spre examenele de Evaluare Națională și BAC. Mai sunt fix două săptămâni până când elevii de clasa a 8a vor susține primul lor examen important din viață. Elevii de clasa a 12a mai au 4 săptămâni până când vor susține, la rândul lor, examenul maturității.
 
Perioada în sine este una grea atât pentru elevi cât și pentru familiile acestora. Iar lucrurile sunt cu atât mai complicate având în vedere situația incertă în care ne aflăm din cauza pandemiei de coronavirus care a scuturat sistemul școlar românesc până aproape de colaps.
 
Timpul până la examene e scurt dar presiunea e imensă. Teoretic materia trebuia învățată până acum, în continuare mai e loc doar de recapitulări și de lucrat teste.
 
Sezonul examenelor poate fi un moment cu adevărat descurajant pentru unii elevi, în timp ce alții par să intre pur și simplu în “joc” fără să-și facă prea multe griji. Noi, ca părinți, suntem la rândul nostru sub presiune deoarece ne dorim ca ei să depună eforturi și să facă tot posibilul. Putem constata că ajutându-i în diverse momente le ușurăm viața, dar este important să avem grijă să nu intervenim prea mult peste sistemul lor propriu de organizare.

(...)

Citește mai mult pe meseriadeparinte.ro

Sursa foto
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!