Sari la conținut

Alimentația copilului: 5 alimente de evitat înainte de somn

Ceea ce copilul mănâncă la cină sau noaptea târziu poate avea un impact negativ asupra somnului lui. De aceea este esențial să verifici ce mănâncă micuțul tău înainte de somn.

Iată 5 alimente de evitat, înainte de culcare:

Ciocolata neagră

Din cauza cofeinei și a aminoacizilor, consumul de ciocolată îți poate ține copilul treaz noaptea. 100 de grame de ciocolată neagră conțin 43 de miligrame de cofeină. De aceea, este indicat consumul de ciocolată neagră după-amiaza, pentru dublarea porției de energie.

Înghețata

Cantitatea mare de zahăr și grăsimi prezente în înghețată îți pot afecta somnul. Orice aliment cu conținut ridicat de zahăr și grăsimi necesită timp pentru a fi digerat, astfel încât corpul nu se poate odihni noaptea, deoarece încă își digeră alimentele bogate în zahăr. O porție de 100 de grame de înghețată de vanilie are 11 grame de grăsime și 21,2 grame de zahăr.

Pui prăjit

Un alt aliment de evitat înainte de culcare este puiul prăjit sau orice fel de mâncare de tip fast-food, cum ar fi burgerii, cartofii prăjiți etc. Aceste alimente au un conținut prea mare de grăsimi și sunt dificil de digerat înainte de culcare. Mai mult decât atât, alimentele bogate în grăsimi pot duce, de asemenea, la simptome de reflux.

Orice mâncare picantă

Evită consumul de alimente picante seara, deoarece te poți confrunta cu arsuri la stomac. În plus, alimentele condimentate ridică temperatura corpului și este posibil să stai trează mai mult timp.

Pâine albă

Fie că este vorba despre un sandviș, pizza sau orice alt produs din pâine albă, evită să-i oferi copilului pâine albă înainte de somn, oricât de tentant ar părea. Pâinea albă este un aliment cu indice glicemic ridicat, ceea ce înseamnă că acesta crește nivelul zahărului din sânge imediat după consum.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!