Sari la conținut

Alimentele fast-food predispun la astm

Alimentele de tip fast-food sunt total nerecomandate copiilor. Practic nu exista categorie de persoane carora acest gen de alimente sa le fie recomandata, dar cu toate acetea restaurantele fast-food nu dau faliment, iar numarul celor care le trec pragul, daca nu creste (ceea ce ma indoiesc), cu certitudine ramane constant. Dupa obezitate o noua amenintare planeaza asupra celor care consuma acest gen de produse, o predispozitie crescuta la astm sever.

Copiii si adolescentii care consuma hrana de tip fast-food mai mult de trei ori pe saptamana au un risc crescut de a suferi de astm sever, de rinita alergica si de eczema atopica,. Aceasta esete concluzia unui studiu international asupra cauzelor care produc alergii la copii.

Studiul, inceput in 1991, s-a bazat pe datele obtinute de la 319.000 adolescenti cu varste cuprinse intre 13 si 14 ani si 181.000 de copii cu varsta de 6 ani si a implicat in total 100 de tari. Cercetatorii condusi de medicul Innes Asher, de la Universitatea Auckland din Noua-Zeenlanda, au chestionat adolescentii si parintii copiilor de 6 ani cu privire la regimul alimentar si gravitatea simptomelor respiratorii si/sau alergice observate in cursul urmatoarelor 12 luni.

Copilul supraponderal

Ei au descoperit ca produsele de tip fast-food consumate reprezinta singurul tip de hrana asociata unei agravari a simptomelor in cadrul celor doua grupe de copii, indiferent de tara, nivelul social sau sex. Servirea a mai mult de trei mese de tip hamburger pe saptamana creste riscul de a suferi de astm sever cu 39% la adolescenti si cu 27% la copii de sase ani.  Acest tip de hrana creste de asemenea riscul de a suferi de rinita alergica si de eczema atopica grava.




Potrivit aceluiasi studiu, consumul de fructe, mai mult de trei ori pe saptamana, are efect protector, reducand gravitatea simptomelor cu 11% la adolescenti si cu 14% la copii.

Copilul tau cata sare mananca?

Cercetatorii au mentionat ca rezultatele nu au pus in evidenta o legatura cauza-efect, ci este vorba de o asociere statistica, care dovedeste necesitatea efectuarii de cercetari suplimentare.

"Daca aceasta asociere este dovedita stiintific, atunci va avea un impact major in termeni de sanatate publica, aceasta in conditiile in care consumul de alimente de tip fast-food continua sa creasca la nivel mondial", se precizeaza in studiu.

Concluzia este evidenta: alimentatia sanatoasa este o conditie obligatorie pentru sanatate.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!