Sari la conținut

Ce-i dăm copilului să mănânce, în zilele caniculare?

Cu siguranță, orice părinte se confruntă zilele acestea cu refuzul copilului de a mânca, în ciuda caniculei de afară. Pentru că temperaturile sunt foarte ridicate, iar disconfortul termic este mare, atât copiii, cât și adulții tind să nu aibă poftă de mâncare.

Indiferent de temperaturile de afară, copiii trebuie hrăniți corespunzător, pentru a-și primi nutrienții de care au nevoie. Așadar, ce îi dăm copilului să mănânce în zilele toride de vară?

Fructe și legume

Oferă-i copilului fructe și legume cu un conținut ridicat de apă. Cele mai bune sunt pepenele verde, căpșunile, țelina, castraveții, ananasul, salata verde și roșiile.

Platouri cu diferite gustări

Cei mici sunt tentați să mănânce gustări ușoare, în pauza de joacă. Pe lângă fructe și legume, adaugă proteine: ouă, brânză, carne de pui și carbohidrați: pâine prăjită, biscuți și covrigi pentru o masă completă.

Multe lichide

Chiar dacă nu îți place să-i oferi copilului tău sucuri, cel mai important lucru este ca micuțul tău să rămână hidratat. Adaugă câte un cub de gheață pentru un plus de hidratare. Orice băutură este mai bună decât nimic!

Înghețată de casă

Înghețata este desertul preferat al copiilor în sezonul cald. Profită de această ocazie și pregătește-i copilului înghețata cu aromele lui favorite. Înghețata de casă nu doar că va răcori copilul, dar îl va și hidrata. Optează pentru fructe proaspete, de sezon.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!