Sari la conținut

Ce mănâncă la micul dejun cei mai fericiți copii din lume?

Vezi gGalerie foto

În 2013, cercetătorii UNICEF au evaluat copiii olandezi ca fiind drept cei mai fericiți copii din lume în comparație cu alți copii din alte țări industrializate. În cartea Cei mai fericiți copii din lume: modul în care părinții olandezi își ajută copiii (și pe ei înșiși) făcând mai puțin, autorii Rina Mae Acosta și Michele Hutchison relatează despre ceea ce îi fac atât de fericiți pe membrii familiilor olandeze.

Copiii olandezi mănâncă la mic dejun hagelslag, un desert care conține ciocolată.

Oare hagelslag să-i facă pe copiii olandezi chiar atât de fericiți? Până la urmă, ce copil nu și-ar dori să ia zilnic micul dejun, dacă ar fi ciocolată în meniu?

Potrivit raportului UNICEF din 2013, care sugerează că olandezii sunt cei mai fericiți copii din lume, 85% dintre copiii chestionați, cu vârsta cuprinsă între de 11 și 15 ani, serveau în fiecare zi, la mic dejun, hagelslag.

► Citește și: Cum își fac mămicile olandeze copiii fericiți. Secrete numai bune de furat

Olandezii înțeleg importanța meselor, mai ales importanța micului dejun. Există o mulțime de cercetări care subliniază beneficiile micului dejun în fiecare dimineață: se spune că reduce riscul de gustări nesănătoase pe tot parcursul zilei, reduce riscul de obezitate și crește capacitatea unui copil de a se concentra la școală.

Au olandezii o dietă sănătoasă și echilibrată?

Hagelslag-ul este vedeta micului dejun în Olanda. Cu toate acestea, cât de multe știu olandezii despre importanța unei diete echilibrate, fără grăsimi și zahăr?

► Citește și: Nu le mai interziceți copiilor să mănânce dulciuri!

Un studiu Oxfam din 2014 a declarat că Olanda are cea mai bună mâncare din lume. Oxfam, o organizație care lucrează pentru combaterea sărăciei globale, a analizat patru criterii: dacă există o cantitate abundentă de alimente, cât de accesibilă este mâncarea, dacă este de bună calitate și dacă a cauzat rate ridicate de obezitate și diabet.

Raportul UNICEF susține afirmația făcută de Oxfam. Copiii olandezi au cele mai scăzute rate de obezitate din toate cele 29 de țări industrializate chestionate. Doar 8,36% dintre copiii olandezi cu vârsta cuprinsă între 11 și 15 ani au fost considerați obezi. Din păcate, în fiecare țară, cu excepția Olandei, Danemarcei și Elveției, nivelurile de obezitate la copii sunt acum de peste 10%. Olandezii au, totuși, o dietă sănătoasă și echilibrată, care este destul de accesibilă tuturor.

► Citește și: Ciocolata şi copilul – când şi cât îi dăm, avantaje şi dezavantaje

Ce părere ai despre ciocolată, la micul dejun? I-ai da copilului tău să mănânce mic dejun olandez?

Sursa

 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!