Sari la conținut

Cele mai noi informații despre modul în care coronavirusul afectează bebelușii și preșcolarii

Pe măsură ce pandemia coronavirusului a progresat, părinții au fost asigurați de către CDC că „pe baza dovezilor disponibile, copiii nu par să aibă un risc mai mare pentru COVID-19 decât adulții”.

Dar apar noi cercetări care arată că, în timp ce copiii cu COVID-19, grupele de vârstă cele mai mici - bebeluși și preșcolari, de obicei, nu se îmbolnăvesc la fel ca adulții, însă există cazuri mai severe decât la copiii mai mari. Conform unui nou studiu publicat online, bebelușii și preșcolarii pot fi grav bolnavi dacă iau COVID-19.

Oamenii de știință doresc să știm că cei mici nu sunt imuni la acest lucru. Ei nu vor să ne panicăm (la fel ca în studiile anterioare, acest studiu a constatat că peste 90% dintre copii prezintă cazuri ușoare sau moderate), dar doresc să fim proactivi.

► Citește și: Trei bebeluși infectați cu Coronavirus într-o săptămână. Cât de ușor ia un copil virusul și cum îl afectează

Este timpul să anulați petrecerile și întâlnirile cu celelalte mămici, deoarece pentru aproximativ 6% dintre copii, COVID-19 devine o boală severă sau critică, iar riscurile cresc pentru copiii mai mici. Acest studiu recent (care a analizat datele din China) a arătat că doar 4% dintre copiii între 6 și 15 ani au dezvoltat cazuri severe, dar la copiii sub 5 ani a fost de 7%, iar pentru copiii sub un an a fost aproape 11%. La adulți este peste 18%.

În Statele Unite, cercetătorii spun că trebuie să se lucreze mai mult pe acest subiect, deoarece înțelegerea de ce copiii (în general) au un impact mai puțin decât adulții este necesară pentru a opri răspândirea acestei boli și pentru a se asigura că bebelușii sunt protejați.

Steven L. Zeichner, MD, PhD, șeful Diviziei de Boli Infecțioase pentru Pediatrie de la Universitatea din Virginia, și Andrea T. Cruz, MD, MPH, doctor pediatru - medicină de urgență - la Baylor College of Medicine din Houston, au analizat un comentariu care apare alături de cercetările chineze în pediatrie.

► Citește și: Ce să faci și ce să nu faci, în plină epidemie de Coronavirus

„În primul rând, în timp ce copiii sunt mai puțin susceptibili să se îmbolnăvească mult mai grav decât adulții, există categorii de copii cu un risc crescut pentru o boală mai semnificativă”, scriu Zeichner și Cruz.

Ei continuă: "Un alt studiu care face referire la copiii norvegieni spitalizați a depistat coronavirusuri [non-COVID-19] la 10% dintre copiii spitalizați cu infecții ale tractului respirator. Vârsta mai mică și patologia pulmonară care stă la baza au fost asociate cu rezultate mai severe cu non-infecții cu coronavirus COVID-19 la copii."

► Citește și: Cum să fugi de Coronavirus: 5 lucruri pe care trebuie să le dezinfectezi urgent

Copiii nu sunt imuni, iar bebelușii sunt în pericol dacă oamenii nu respectă recomandările. Păstrează distanța, vorbește cu prietenii și familia doar la telefon și asigură-te că toată lumea din casă are o igienă bună a mâinilor.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!