Sari la conținut

Trei bebeluși infectați cu Coronavirus într-o săptămână. Cât de ușor ia un copil virusul și cum îl afectează

Trei copii au fost infectați cu coronavirus în Marea Britanie, în ultima săptămână, însă experții în domeniul sănătății cred că sugarii prezintă un risc scăzut de a contracta virusul. Cei trei bebeluși sunt un nou-născut din Londra, unul de nouă luni din Manchester și un copil din Norfolk.

Medicii spun că datele relevă că micuții infectați sunt mult mai susceptibili să nu aibă simptome decât să dezvolte un caz sever de COVID-19. 

Oamenii de știință nu știu ce îi face pe copii mai puțin sensibili la virus și nici nu s-au raportat cazuri de micuți care și-au pierdut viață din cauza COVID-19.
 
Dintre cazurile raportate în China, epicentrul virusului, doar 2,4% din cazuri au apărut la copii și doar 0,2% au implicat boli critice. Iar China a avut peste 80.000 de cazuri, în total.
 
"Ceea ce știm despre noile coronavirusuri, inclusiv COVID-19, este că cei mici au un risc foarte mic de infecție. Copiii probabil că se contaminează la fel de mult ca adulții, dar majoritatea fie nu au simptome, fie sunt extrem de ușoare," a declarat Profesorul Russell Viner de la Institutul de Sănătate a Copilului UCL și președintele Colegiului Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului a declarat pentru MailOnline.
 
"Dacă micuții prind virusul, majoritatea nu prezintă simptome. Cei care dezvoltă simptome prezintă doar efecte ușoare, cum ar fi o febră ușoară, unele dureri și un pic de tuse. Ceea ce nu vedem din toate datele disponibile este dacă cei mici ajung pe ventilatoare sau prezintă alte simptome severe," a mai precizat medicul.
 
De ce copiii și adulții răspund în mod diferit în urma infecției cu coronavirus
 
Simptomele COVID-19 la sugari par a fi mai ușoare decât la adulți, însă ei pot să transmită altor persoane și să acționeze ca purtători.

"Acesta este un virus nou și încă nu știm suficient despre cum afectează copiii sau femeile însărcinate. Știm că este posibil ca persoanele de orice vârstă să fie infectate cu virusul, dar până în prezent au fost puține cazuri de COVID-19 raportate la copii," a declarat un reprezentant UNICEF.
 
Oamenii de știință sunt în prezent nedumeriți de ce copiii și adulții răspund în mod diferit în urma infecției cu Noul Coronavirus. S-a constatat doar că riscul de deces din cauza COVID-19 crește odată cu vârsta unei persoane, la fel că și apariția simptomelor severe.
 
"Plămânii lor ar putea fi mai puțin flexibili decât plămânii unui copil. Pur și simplu se îmbolnăvesc mai mult de diverse boli pulmonare. Presupunerea mea este că micuții care se infectează cu acest virus se descurcă mai bine, deoarece corpul lor este mai rezistent," a spus expertul în boli infecțioase, dr. David Kimberlin, pentru US News.
 
Medicii spun că este posibil ca nou-născuții să aibă mai multe riscuri să prezinte simptome decât bebelușii mai mari, deoarece este posibil să nu aibe un sistem imunitar suficient de puternic.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!