Sari la conținut

Coronavirus la copil de un an, infectat de mătușa asimptomatică venită din Italia

Coronavirusul a ajuns și la copiii noștri!

Astăzi, 14 martie, ora 09.00, numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a ajuns la 95, iar printre persoanele infectate se află un copil de 1 an.

Se pare că micuțul, originar din Bacău, a luat virusul de la mătușa lui, întoarsă din Italia. Mătușa este însă asimptomatică, iar în cursul acestei zile urmează să fie testată.

Copilul de un an este cel mai mic pacient cu coronavirus din România, la ora actuală mai fiind diagnosticat și un alt copil, de trei ani, din București, la care virusul a ajuns prin intermediul ofițerului în rezervă al MAI.

În orice caz, Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, în China, doar 2,4% dintre cei infectați sunt copii și doar în 0,2% dintre cazuri starea celor mici s-a agravat. Nu s-a înregistrat niciun deces în rândul copiilor.

Dar acest lucru nu ar trebui să ne împiedice să respectam normele stricte de igienă!

Citește și Ce este coronavirus și cum ne putem proteja copiii?

Sursa

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Emilia

    ‘Se pare că micuțul, originar din Bacău, a luat virusul de la mătușa lui, întoarsă din Italia. Mătușa este însă asimptomatică, iar în cursul acestei zile urmează să fie testată.’ Nu cumva duce in eroare aceasta afirmatie? Copilul a fost testat pozitiv dar matusa de la care ar fi luat virusul, nu a fost testata?!

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!