Sari la conținut

Cerșitul atenției. Cum îl poți opri cu grijă, dar totuși într-un mod eficient

Este frustrant când copilul tău recurge la un comportament care atrage atenția, nu-i așa?
Este obositor să fii părintele pe care toată lumea îl privește, pentru că piciul atrage constant atenția în cel mai nefericit moment și în cel mai jenant mod.


În fiecare zi, milioane de părinți își duc copiii în locuri publice fără nicio problemă. Copiii lor se disting prin manierele lor politicoase și prin comportamentul lor liniștit. Astfel de copii sunt observați și complimentați pentru comportamentul lor.
Apoi, există părinții care se confruntă cu copiii lor încercându-i să-i convingă să-și modereze comportamentul. Te regăsești în aceste două categorii de părinți?
Dacă ți-aș spune că nu ești singura în această situație? Există și alți părinți care se confruntă cu aceleași provocări ce țin de atenție din partea copiilor lor.
Știu asta pentru că am fost una de-ale lor. Încă mai aparțin acestui club câteodată.


Primul lucru: Găsește „DE CE-ul” care a determinat copilul să atragă atenția.
Este important să cauți motivul din spatele acestui comportament, pentru că, dacă persistă, acesta ar putea duce la un comportament de agresiune. De unde știi dacă prichindelul tău caută atenție? Iată după ce să te ghidezi:
1.    Se preface bolnav ca să atragă atenția?
2.    Este extrem de dramatic?
3.    Se pune lider în orice situație ca să atragă atenția?
4.    Pretinde că este victimă chiar și în cele mai mici situații?


Petrece timp cu copilul tău. Unii părinți își petrec doar 7 minute pe zi cu copiii lor. Asigură-te că nu ești unul dintre acei părinți. 
Cum poți oferi mai mult timp copilului tăi?


Stabilește-ți o perioadă din zi doar pentru tine și micuțul tău. Închide-ți telefonul, laptopul sau orice altceva ce te-ar putea distrage. Concentrează-te doar pe momentele petrecute alături de minunea ta.

Citește și: De ce are nevoie copilul după 8 ore departe de casă?


Fă această perioadă de timp distractivă. Fii copil din nou, jucați-vă împreună, gătiți sau ieșiți la o plimbare. Lista lucrurilor distractive este nesfârșită.


Spune-i cuvinte frumoase. Orice copil care apelează la diferite gesturi pentru a atrage atenția se simte nesigur în interiorul lui. Este important să-i spui copilului cât de special este și cât de mult înseamnă pentru tine. Nu trebuie să existe un moment sau un loc potrivit pentru a-i spune că-l iubești. Fă-o pur și simplu când este toată familia acasă. Spune-i tare “Te Iubesc”. Vei obține atenția întregii case și, de obicei, asta va aduce multe râsete și bucurie, iar copilul tău va roși pentru că el iubește atenția și această amintire aleatorie îi va confirma cât de iubit este cu adevărat acasă.


Concentrează-te pe pozitivism. Este mult mai important să acorzi atenție sporită comportamentului adecvat al copilului, decât să pui accent pe comportamentul lui defectuos.


Înlăturarea comportamentului de atenție al copilului tău necesită multă răbdare din partea ta. Amintește-ți că e normal să te simți frustrată, dar asigură-te că îndepărtezi frustrarea într-un mod corespunzător. Poți încerca să-ți notezi gândurile sau să vorbești cu o prietenă. De asemenea, îți poți posta gândurile într-un grup al părinților pozitivi de pe Facebook. Cel mai bine este să fii proactiv în a trata frustrarea, astfel încât să nu se creeze și să nu existe izbucniri neașteptate din partea micuțului tău. Păstrează-ți pozitivismul și cerșitul acesta de atenția din partea copilului tău va ține doar de trecut.


Nu ar fi minunat?

Citește și: Ce este un copil alintat și cum putem seta limite?

Sursa foto: FreePik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!