Sari la conținut

Consumul de ouă. Câte ouă poate mânca copilul într-o zi?

Ouăle pot fi o parte sănătoasă a dietei copilului tău, dar sgur te întrebi dacă există o limită a numărului de ouă pe care ar trebui să le mănânce în fiecare zi. Trebuie să echilibrezi dieta copilului și să urmărești dacă el primește deja colesterol și grăsimi saturate din alte surse de proteine și dacă are o dietă variată.

Iată ce ar trebui să știi despre consumul de ouă:

Ouăle și nutriția

Ouăle furnizează mai mulți nutrienți importanți pentru copii, inclusiv proteine, fier, vitamina D, seleniu, precum și un sortiment de minerale și vitamine B. În liniile directoare dietetice pentru americani, ouăle sunt incluse în grupul de alimente proteice, împreună cu fructe de mare, pui, alimente din soia, nuci, semințe și carne roșie.

Deși este util să ai o idee despre cât de multe proteine ar putea avea nevoie un copil în fiecare zi, amintește-ți că nutriția generală este suma mai multor mese pe zi.

► Citeşte şi: Alergia la proteina laptelui de vacă și la ou. De unde luăm necesarul de vitamina B12

Farfuria copilului tău trebuie să aibă o treime de fructe și legume, o treime un aliment bogat în proteine (cum ar fi ouăle) și o treime un bogat în fibre carbohidrați (cum ar fi pâinea integrală sau cerealele). Este important să ne străduim să obținem cât mai multă varietate în alegerile alimentare ale unui copil. Dacă un ou oferă proteine la micul dejun, optează pentru un alt tip de proteine la prânz și cină. Aceasta oferă nu numai o varietate de nutrienți, ci și o varietate de texturi și arome.

Ouăle și colesterolul

În plus față de importanța varietății în nutrienți, textură și aromă, un alt motiv important pentru a te asigura că ouăle nu sunt singura sursă de proteine pentru copii este că acestea conțin colesterol. American Heart Association recomandă consumul mai puțin de 300 mg de colesterol în fiecare zi. Un ou mai generos conține 187 mg de colesterol.

► Citeşte şi: Magneziul la copii – importanța, sursele din alimente și suplimente

Colesterolul se găsește în alimentele care provin de la animale. Aceste alte alimente, inclusiv produse lactate cu conținut ridicat de grăsimi, carne roșie, crustacee și pui, toate contribuie la aportul zilnic de colesterol și la limita de 300 mg. Un ou la micul dejun (187 mg), ton la prânz (13 mg într-o salată de ton cu jumătate de cană), iaurt cu lapte integral pentru o gustare (25 mg în 5 uncii) și înghețată după cină (29 mg în 1/2 cană) ar produce în jur de 254 mg pe zi.

Sursa


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!