Sari la conținut

Copiii agitați sau anxioși pot fi viitorii adulți liniștiți

Cred că nu e familie pe planeta asta care să nu aibă cel puțin un copil agitat sau să nu fi auzit de vreunul care nu se poate concentra la școală sau la teme pentru că nu poate sta locului. Sau în extrema cealaltă, copii anxioși cărora le este teamă de aproape orice.

Evident, motive s-au găsit care mai empirice, care mai de specialitate și fiecare a căutat o soluție cum a considerat mai bine. Unii s-au îndreptat către medicamente pentru ADHD, alții, să zicem cazurile mai ușoare și unde timpul și răbdarea părinților a permis, au primit limită la ecrane, program mai fix de făcut teme, ieșiri în aer liber, timp petrecut cu familia. Și ceilalți care nu au făcut nimic.

Sunt convinsă că toate variantele funcționează atât cât e să fie nevoie, însă, eu, ca părinte cu un copil cât agitat, dar mai ales lipsit de capacitatea de concentrare pe un singur task mi-am dorit să înțeleg problema mai în profunzime.

Știți că nu mă mulțumesc cu puțin și cu ce spune prima persoană care mi-a ieșit în cale. (...) Citește mai mult pe www.mamipetocuri.ro

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!