Sari la conținut

Copilul meu nu mănâncă – ce să nu facem niciodată și ce putem încerca

Campania ”Copilul meu nu mănâncă” continuă. Saptămâna aceasta vă vorbesc despre ce nu trebuie să facem niciodată când vine vorba de mesele copiilor și ce am putea încerca – o nouă perspectivă la care vă invit să reflectați și pe care o puteți încerca acasă. Astăzi vă voi vorbi despre voi, despre noi. De la noi trebuie să vină schimbarea, nu de la copii! Cei care vă așteptați să vă vând o metodă prin care copiii să mănânce mai mult, acest material și acest proiect, în general, nu este pentru voi! Vă rog, întâi de toate, să citiți și să semnați acest manifest!

Manifestul părinților la masă – ce să nu facem niciodată

Citiți și repetați după mine, cu voce tare:

”Copile drag, jur că de azi înainte nu o să te mai forțez niciodată să mănânci! Nu îți voi mai da mâncare atunci când nu îți este foame și nu voi mai insista să mănânci tot din farfurie! Nu o să mai insist să mai iei o lingură și încă o lingură! Nu te voi bătea niciodată ca să mănânci! Nu te voi obliga și nu voi țipa la tine!

Dragul meu mic, promit ca țin minte ce alimente nu îți plac și îți fac silă și nu le mai aduc pe masa din bucătărie, pentru tine, decât atunci când vei cere tu!
Promit că am răbdare cu tine și că nu mă înfurii, dacă ai zile când nu vrei să mănânci! Dragul meu, promit că atunci când ceri, îți voi da să mănânci! Nu mă voi răzbuna pe tine, că nu ai dorit acum 1 oră să servești masa cu noi și nici nu te voi lăsa să flămânzești! Sunt mama ta și te iubesc, sunt alături de tine, când ai nevoie de mine și când îmi ceri mâncare, chiar dacă sunt obosită și supărată că lucrurile nu merg mereu așa cum vreau eu!

Eu, mama, voi zâmbi la masă și mă voi bucura de mâncare alături de tine! Eu, tata, nu voi sta încruntat și nu te voi plezni peste mâini, pentru că te-ai murdărit jucându-te cu mâncarea sau pentru că, în loc să mănânci îți pui mâncare în cap și pe față și râzi zgomotos! Noi, mami și tati, nu vom țipa unul la altul și amândoi la tine, nu vom vorbi despre nimic la masă – facturi, bani, școală sau serviciu – , nu vom răspunde la telefonul mobil și nu vom da sms-uri în timpul mesei, nu vom da drumul la televizor!

(…)

Citeşte mai mult pe florinabadea.ro

Sursa: Free pik
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!