Sari la conținut

Cum alegem cei mai potriviți ochelari de soare pentru cel mic

Acum că, în sfârșit, ne putem bucura de vară și de razele de soare, așteptăm cu nerăbdare vacanțele împreună cu familia, zilele de plajă și ieșirile în parc. Cu toate acestea, deși vara poate fi un sezon distractiv, poate fi și periculos. Soarele și căldura în exces pot fi dăunătoare sănătății oricui, mai ales unui copil mic. Pielea copiilor este mai sensibilă decât a adulților și necesită îngrijire sporită.

Copiii pot fi expuși unui risc mai mare de arsuri solare sau chiar de insolație, iar părinții trebuie să se asigură că fac tot ce le stă în putință pentru a-și proteja prichindeii de razele UV și de căldura extremă. Cu toate acestea, unii părinți pot trece cu vederea o caracteristică importantă, și anume ochii. Ochii trebuie protejați și ei de lumina puternică, dar și de razele UV.

► Citește și: Ochelarii de soare la copii. Când pot purta copiii ochelari de soare?

Copiii petrec mult mai mult timp afară decât adulții, ceea ce înseamnă că ochii lor sunt mai susceptibili la deteriorare. Daunele provin de la razele UV și din moment ce ochii copiilor sunt încă în curs de dezvoltare, aceștia nu pot filtra razele UV, la fel ca și adulții, așa că este indicat purtarea ochelarilor de soare.

Cum alegem cei mai potriviți ochelari de soare pentru cel mic?

Deși s-ar putea să fim tentați să îi cumpărăm copilului o pereche de ochelari de soare mai ieftini, pentru că ne gândim că cel mic i-ar putea pierde sau deteriora, nu ar trebui să ne ghidăm după acest lucru. Ochelarii de soare trebuie să protejeze cu adevărat ochii copilului.

► Citește și: Ochelarii de soare pentru copii, o necesitate sau un moft?

Când alegi ochelarii de soare pentru copilul tău, ia în considerare o pereche de ochelari care blochează 99 până la 100% razele UVA și UVB și au o absorbție UV de până la 400 de nanometri. De asemenea, asigură-te că lentilele sunt polarizate, pentru a reduce intensitatea luminii.

Când vine vorba de modelul ochelarilor, ar trebui să optezi pentru rame mai mari. Acestea vor oferi cea mai bună protecție și, chiar dacă sunt puțin mai largi, vor împiedica soarele să pătrundă prin lateral. De asemenea, optează pentru rame flexibile, deoarece copiii au tendința de a rupe ușor ochelarii.

► Citește și: Siguranța solară pentru bebeluși și copii

Pentru a-ți proteja copilul împotriva razelor UV, nu uita să-l îmbraci adecvat, să folosești loțiune cu factor de protecție ridicat, să poarte pălărie și să fie foarte bine hidratat.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!