Sari la conținut

Cum arată un meniu pentru micuții sportivi care vor performanța Simonei Halep

Cum arată un meniu pentru micuții sportivi care vor performanța Simonei Halep? Află care sunt sfaturile specialiștilor în nutriție și ce bunătăți sănătoase îi poți prepara astfel încât să îmbunătățești șansele de reușită ale copilului tău!

De când cu succesul Simonei Halep, numărul 1 mondial în clasamentul WTA, din ce în ce mai mulți părinți își pun problema serios să își încurajeze copiii să facă un sport, poate chiar tenis. Iar dacă cei mici își doresc, pot să ajungă facă performanță.

Cum Alex al nostru a împlinit 3 ani și merge la grădiniță am început să ne gândim ce sport ar fi cel mai indicat să practice pe viitor. Deocamdată, l-am înscris la opționalul de  inot, pentru că am observat că, de ceva vreme, exersează intens miscările, în cadă, de fiecare dată când face baie. Și tenisul este pe listă, pentru viitorul apropiat. Cine știe poate îl va pasiona și îl va practica toată viața.

Ce sport este recomandat și de la ce vârstă

    Simona Halep a pornit de mică. La vârsta de 4 ani și jumătate juca deja tenis împreună cu fratele ei. A muncit susținut, cu mult curaj și forță psihică. Azi este lider al clasamentului WTA.


Înotul și dansul sunt recomandate de la cele mai mici vârste și pot fi practicate cu succes între 2 și 5 ani. Asta pentru că, la vârste fragede, cei mici preferă mișcarea liberă, mai puțin structurată, care să nu implice joc de echipă, cu prea multe reguli și indicații.

Tenisul , fotbalul, gimnastica și artele marțiale sunt potrivite abia de la 6-9 ani. Copiii sunt mai mari, atenția și abilitățile sunt mult mai dezvoltate și sunt capabili să respecte indicații clare și reguli.

Între 10 și 12 ani
copiii se pot implica în sporturi care implică strategie, coordonare și abilități mult mai compleze. De aceea, cele mai indicate sunt sporturile de echipa, cum ar fi, baschet, fotbal, volei, hochei.

(...)

Citește mai mult pe mamamag.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!