Sari la conținut

Cum menținem copilul hidratat, vara? Iată 7 sfaturi

Copiilor cărora le place să se joace în aer liber ar trebui să li se permită să petreacă afară atât timp cât își doresc. Acest lucru le oferă o oportunitate excelentă de a explora, mai ales în lunile calde de vară. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă să-ți menții copilul hidratat.

Iată 7 sfaturi pentru a menține copiii hidratați, în zilele caniculare:

Hidratarea la copii: fă-o să pară interesantă

Pentru unii copii, apa este plictisitoare. Este adevărat că apa nu are aromă și nu pare deloc interesantă, mai ales pentru copii, însă hidratarea este extrem de importantă. Poți alege să congelezi fructe în cuburi de gheață și să le adaugi în paharul de apă al copilului. Cu siguranță micuțul tău va fi încântat de băutura pe care i-o oferi.

Hidratarea la copii: fă-o să pară distractivă

Copiii mici au propriile păreri. În loc să-și folosească cuvintele, ei tind să-și folosească acțiunile. Chiar dacă le este sete, unii copii nu vor bea apa. Așadar, fă hidratarea să pară distractivă.

Cumpără recipiente colorate cu paie interesante. Dacă îi cumperi micuțului un recipient doar pentru el, va ști că acesta îi aparține doar lui. În cele din urmă, când îi va fi sete, va căuta recipientul preferat.

Hidratarea la copii: fă-o să pară gustoasă

Sunt adulți care nu beau suficientă apă pentru că spun că este prea fadă. Dacă adulții nu doresc să bea apă, atunci cu siguranță este dificil să convingi un copil să o facă.

► Citește și: Copilului nu-i place să bea apă? Iată câteva trucuri pentru a încuraja consumul de apă

Atunci când copilului îi este sete, el poate cere suc. În astfel de situații, poți face compromisuri. Amestecă trei sferturi de apă cu un sfert din sucul lui preferat. Acest amestec îi oferă suficientă apă pentru hidratare, dar și un pic de gust.

Hidratarea la copii: recipientele cu lichid trebuie să fie vizibile

Pune sticle sau recipiente cu apă la îndemâna copilului, astfel încât să le vadă. Asigură-te că acestea sunt întotdeauna pline.

Hidratarea la copii: apa trebuie să fie răcoritoare

Când apa este la temperatura camerei, nu este întotdeauna gustoasă. Păstrarea apei la rece este un truc bun pentru oamenii de toate vârstele. Cu toate acestea, ai grijă să nu-i oferi copilului apă care are o temperatură prea scăzută.

Hidratarea la copii: cumpără recipiente reutilizabile

Pentru a hidrata un copil, ia în considerare investiția în sticle de apă reutilizabile. Sticlele de apă reutilizabile sunt disponibile într-o gamă largă de materiale, culori și modele. Lasă-l pe cel mic să-și aleagă recipientul preferat.

► Citește și: Băuturi sănătoase de vară, pentru bebeluși și copii

Hidratarea la copii: menține copilul sănătos

Cel mai bun moment pentru a insufla obiceiurile bune copiilor este atunci când aceștia sunt bebeluși. Cel mai simplu mod de a menține hidratarea sănătoasă acasă este să nu cumperi băuturi care conțin zahăr.

Deshidratarea poate duce la oboseală, amețeli și letargie. Copiii deshidratați care se joacă afară pot avea probleme de sănătate grave. Unele dintre cele mai periculoase efecte secundare ale deshidratării includ convulsii, volum scăzut de sânge, umflarea creierului și chiar insuficiență renală.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!