Sari la conținut

Cum scapi copilul de muci si tuse productiva

Toamna aduce adesea cu ea muci si tuse productive pentru momente care se pot intinde si pe perioade mai lungi de doua saptamani.

 

Ce este tuse productiva

Tuse productiva este cea insotita de flegma. Ea este modalitatea prin care corpul elimina secretiile din aparatul respirator. Mecanismul este asemanator cu cel al sularii nasului pentru a se elimina mucii. In timpul tusei plamanii se umplu cu aer si apoi el iese cu o viteza mai mare de 150 km/ora, luand cu el impuritatile. Nu uita sa ii spui copilului sa puna mana la gura atunci cand tuseste.

Nu te mira daca la copiii mici tusea este insotita si de voma. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca ei nu stiu sa scuipe flegma si atunci ea este eliminata de organism prin voma.

 

Care sunt cauzele tusei productive

Mucusul si inflamatia apar cel mai adesea datorita unei bacterii sau a unui virus. Cel mai adesea se incepe cu un episod normal de raceala - curgerea nasului, uneori si febra. Dupa cateva zile apare si tusea productiva. Simptomele dispar cam dupa 5-7 zile. Factorul cel mai important in ameliorare este trecerea timpului si nu luarea de medicamente, dupa cum ati crede. 

Dar tusea productiva poate fi si simptomul unei boli mai periculoase decat o raceala comuna, cum ar fi bronsita sau pneumonia. Cel important indicator este temperatura. Daca aceasta creste la 39 de grade trebuie sa mergeti la doctor.

 

Cum se trateaza tusea productiva

Toata lumea obisnuieste sa dea siropuri pentru tuse. Din ce in ce mai multi medici sunt insa impotriva acestei practici. Mai ales pentru ca tusea trebuie lasata sa lucreze pentru ca ea ajuta organismul.

Uite ce trebuie sa faci in caz de tuse productiva:

- sa ai grija ca in camera sa fie un aer curat si un pic umed, ca secretiile sa se elimine mai usor.

- mucusul consuma foarte mult din cantitatea de apa a organismului, asa ca trebuie sa ai grija sa asiguri o buna hidratare

- vaporii cu apa calda sunt de ajutor. Puteti face o baie cu aburi, puteti folosi un nebulizator.

- nu uitati sa curatati bine caile respiratorii. Adesea aspiratiile nazale sunt suficiente. Mai puteti folosi si picaturi de apa cu sare.

 

Remedii naturale care ajuta in caz de tuse productiva

- miere, insa nu dati la un copil mai mic de un an. Puteti pune o lingurita in ceai sau intr-o cana de lapte cald.

- ceaiuri: cimbru, busuioc, tei, patlagina

- produse homeopate. Exista o serie de siropuri naturale pe baza de plante care se pot da copiilor, insa cel mai bine este sa nu le dati fara recomandarea doctorului. 

- remediul parintilor nostri, sirop de ridiche neagra: tin si acum minte cum taiau ridichea, puneau o lingurita de zahar si asteptau sa se faca sirop. Desigur, il uram.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Sazunita

    Eu obisnuiesc sa combin mai multe remedii pe care le-ati scris: siropurile de tuse sunt diferite si eu folosesc doar acele naturale, de ex Prospan care ajuta la fluidificarea sputei, imi place sa le fac si inhalatii cu aerosol cu apa de sare si picaturi Prospan care la fel decongestioneaza nasucul foarte bine.

  • Ionela

    Bună ziua!Mămici care afirmați că folosiți aerosolul la orice răceală a copiilor,nu ați face bine să va mai informați și să nu încurajați și alte mămici sa facă asta la îndemnul vostru???? Lipsa informației face mult rău prin intermediul d-voastră, copiilor!

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!