Sari la conținut

De ce am ales o școală de cartier și nu una din topuri

Alegerea școlii a fost o grea încercare pentru noi. Și, cel mai probabil, pentru foarte mulți părinți, nu cred că am fost vreun pic speciali din punctul ăsta de vedere. Bine, în primul rând a fost un șoc când am realizat că avem copil de dat la școală.  N-am înțeles când a trecut timpul și când am ajuns de la scutece, nopți nedormite și suzete, la ales de școli după nșpe criterii. E drept, nopțile nedormite au rămas.  Doar că din motive și griji diferite.

După ce ne-am dezmeticit și am realizat că alegerea școlii nu e undeva în viitorul îndepărtat, ci chiar aici și acum, ne-am cam panicat. Inițial, am zis că poate mergem spre o școală privată. Dar imediat m-a lovit gândul că e posibil ca pe termen lung să nu ne-o mai permitem. Bine, nici pe termen scurt nu era extraordinar de la îndemână. Așa că, după câteva calcule simple, am renunțat la ideea de școală privată.

Apoi, am început să întrebăm în stânga și-n dreapta, să căutăm pe net, pe forumuri, să răscolim pe unde ne-a dus capul. Și așa, evident, am ajuns la topul școlilor din București, respectiv topul școlilor din sectorul nostru. Școala de care aparțineam cu adresa de toate zilele nu prea apărea pe niciunde. Trebuia să cauți topuri mai mari de 50 de școli ca să fie pe acolo vizibilă. Pe de altă parte, școlile mult prea slăvite de topuri erau la vreo două stații de autobuz de noi.

(...)

Citește mai mult pe fricidemamici.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!