Sari la conținut

De ce copiii din ziua de astăzi sunt puțin mai... nepoliticoși

Copiii sunt o binecuvântare, dar există momente când îți activează nervii, mai ales atunci când acționează nepoliticos sau se comportă greșit. Emma Jenner, vedeta filmului Take Home Nanny, știe cu siguranță cum pot fi copiii, având în vedere că îngrijirea lor a devenit un stil de viață pentru ea. Potrivit lui Jenner, nu este doar imaginația ta – copiii moderni sunt într-adevăr mai puțin politicoși decât generațiile anterioare și există 5 motive pentru care lucrurile s-ar întâmpla așa.

Bright Side adoră să ajute părinții să-și înțeleagă mai bine copiii, așa că, iată câteva idei și motive pentru părinții ai căror pitici acționează mai puțin politicos.

1.    Lipsa unei comunități adecvate

Părinții moderni încearcă prea mult să fie independenți când vine vorba de creșterea copiilor lor și consideră că alți oameni încearcă să-i ajute să-ți depășească granițele, chiar dacă sunt bunicii copiilor lor. Generațiile mai în vârstă știau că o comunitate trebuie implicată în viața unui copil. Acest lucru îi ajută pe copii să aibă respect pentru ceilalți adulți din viața lor. În caz contrar, ei cresc crezând că nu ar trebui să aibă nicio legătură emoțională cu alte persoane din comunitate.

Citește și: Cum ți se schimbă viața, când bebelușul devine toddler

2.    Suntem prea toleranți

De multe ori, atunci când copiii se comportă greșit, îi tolerăm crezând că sunt prea mici pentru a înțelege acțiunile lor. Simțim că ei sunt mici și nevinovați, dar lucrul acesta nu le oferă suficient credit. Copiii se dezvoltă și învață destul de repede, de aceea este important să le corectăm comportamentul inadecvat cât mai repede, astfel încât să conștientizeze că anumite obiceiuri sau acțiuni sunt greșite.

Citește și: Ce (NU) e un copil răsfățat?

3.    Părinții aleg calea mai ușoară

Cu mulți ani în urmă, copiii au avut norocul să aibă voie să asculte radio în călătoria cu mașina și erau nevoiți să se trezească sâmbătă dimineața pentru a viziona desene animate. În zilele noastre, copiii au tablete și multe alte dispozitive pentru a se bucura de muzică, de a vedea desenele preferate fără a aștepta deloc.
Dezavantajul cu o asemenea comoditate este că, cu tot acest divertisment, părinții nu trebuie să interacționeze cu copiii lor atât de mult. Prichindeii trebuie să dezvolte o relație umană și nu pot risca să devină independenți la o vârstă atât de fragedă.

Citește și: Ce este un copil alintat și cum putem seta limite?

4.    Părinții se simt șantajați emoțional

Părinții moderni au învățat să le ofere copiilor lor tot ce-și doresc și să-și pună în valoare opiniile. Deși acest lucru nu este un lucru rău în sine, poate deveni prea excesiv. Când îți faci copilul să se simtă privilegiat, asigură-te că acest lucru vine însoțit cu mai multă responsabiliate. Dacă micuțul tău este implicat în activități extracurriculare, spune-i că anumite aspecte ale acestora, cum ar fi pregătirea, îi revin lui.

Citește și: Ai un copil nervos? Iată 15 fraze care îl pot calma

5.    Copiii ocupă prea mult timp din programul părinților

Se presupune că prichindeii sunt centrul vieții părinților lor, dar trebuie să știm că și părinții au nevoie de timp pentru ei înșiși. Nu numai că acest lucru este sănătos pentru părinți, dar și copiii trebuie să înțeleagă faptul că mami și tati au nevoie de timp pentu a-și îndeplini activitățile de zi cu zi. Părinții trebuie să precizeze că nu există doar pentru copiii lor și copiii vor învăța că toată lumea trebuie tratată cu grijă și respect.

Citește și: Și iată de ce mămicile nu pot închide ușa la baie...

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!