Sari la conținut

Diversificarea la copii în anii ’80

 Am început cu măr și biscuite la 5 luni la toți cei 3 copii ai mei.
 Am fost o mămică care a ales orice pentru copiii ei DUPĂ ce se consulta cu medicul pediatru. Noi o aveam pe dna. Dr. Stoica. Îmi plăcea pentru că era blândă și stătea aproape de noi, astfel încât rareori am mers la policlinică. Mergeam în vizită la dânsa acasă ori de câte ori aveam nevoie.
 Pe vremea aceea nu existau alt mod de a obține informații, decât să vorbești cu medicul tău.
 
 Dar să revin. Recomandarea dânsei atunci când am început diversificarea a fost de 5 luni cu măr și biscuite. Am alăptat prea puțin și toți copiii au fost hrăniți cu lapte praf. Noi îl aveam pe ‘cel mai bun’ datorită medicului nostru, un lapte praf care se găsea cu greu.
 
 Ana a fost un copil slab toată viața. Așa de slabă că i se vedeau oasele. Aș fi făcut orice să pună ceva cărnița pe ea dar nu s-a putut.
 Mânca puțin, ca o vrăbioară. A refuzat carnea până pe la 6,7 ani, iar de ciorbe nu s-a atins niciodată în toată copilăria și adolescența ei. Mă mir că acum îi plac atât de mult, dar asta târziu s-a întâmplat. În schimb a spus mereu ‘da’ la orice produs cu lapte. Și obișnuia să bea cantități mari de lapte dulce.
 
 Când Maria, nepoatea mea a început diversificarea am învățat de fapt și eu ce înseamnă să îi dai copilului altceva de mâncare decât ce mănânci tu.

(...)

Citește mai mult pe zanascutecel.ro

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!