Sari la conținut

Erecția la copiii mici. Tot ce trebuie să știi despre ea

Erecția este o funcție naturală întâlnită la orice bărbat sănătos, însă atunci când aceasta începe să apară la bebeluși și copiii mici, acest lucru poate părea șocant, mai ales pentru mame.

Nu ești sigură dacă erecția este normală la bebeluși și la copiii mici? Iată tot ce trebuie să știi despre erecțiile la copiii mici.

Un băiețel poate începe să aibă erecții de la o vârstă foarte fragedă, chiar din pântece. Așa că nu trebuie să fii uimită dacă observi o erecție la bebelușul tău, când îi schimbi scutecul sau când îi faci baie. Apoi, pe măsură ce băieții cresc, își vor explora în mod natural corpul și își vor atinge penisul.

Prin urmare, este destul de comun ca, atât bebelușii, cât și copiii mici să aibă erecții frecvente. Cu toate acestea, spre deosebire de erecțiile adulților, acestea nu vor duce la ejaculare. Acest lucru nu se întâmplă până la pubertate, care în medie este în jurul vârstei de 11 ani sau mai mult.

► Citește și: Părinţii, faţă în faţă cu masturbarea copiilor. Cum trebuie procedat

De ce apar erecțiile la bebeluși și la copiii mici?

Există multe cauze de erecție la copii și nu sunt toate sexuale. La nou-născuți, erecția poate apărea în momentul în care li se schimbă scutecelul sau când vezica urinară este plină și trebuie golită. Deși poate fi puțin șocant la început, nu trebuie să îți faci griji. Este complet normal și este un semn bun că totul funcționează corect.

La copiii mici, totuși, erecția ar putea fi rezultatul atingerii, frecării sau jocului cu penisul lor, pe măsură ce au descoperit că senzația este una plăcută. Din nou, acest lucru este absolut normal. Cu toate acestea, există câteva modalități de a ajuta la gestionarea acestui lucru, astfel încât să nu fie inconfortabil sau jenant pentru tine, pentru cei mici sau pentru oricine altcineva.

Este foarte important ca micuțul tău să nu se simtă rușinat sau să simtă că ar face ceva greșit, având o erecție sau atingându-se. Cu toate acestea, nimeni nu vrea să vadă asta în timpul mesei sau în parc. Explică-i cu blândețe copilului tău că acest lucru se face doar în privat.

► Citește și: Comportamentul sexual al copilului de 3 ani. Când este normal și când nu

Erecțiile nu sunt plăcute pentru toți copiii

Nu toți băieții consideră erecțiile plăcute. Unii copii sunt speriați de modificarea penisului sau simt durere, mai ales dacă erecția este destul de puternică și durează mult. Dacă vezi că micuțul tău are o erecție, explică-i că este un lucru normal prin care trec toți băieții.

Când este cazul să îți faci griji

Majoritatea erecțiilor sunt normale și inofensive la copii și trec de la sine destul de repede. Cu toate acestea, există câteva situații care indică faptul că ar putea fi ceva mai grav. Dacă erecția băiețelului tău durează mai mult de o oră, apare roșeața sau erupția cutanată, atunci cel mai bine este să-l duci la medic pentru o evaluare.

Dacă erecțiile sunt deosebit de dureroase și prelungite, ar putea fi o afecțiune numită priapism, care apare, de obicei, doar la bărbați sau băieții cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani, care au traumatisme ale penisului sau pelvisului. Dacă afecțiunea este lăsată netratată, poate duce la disfuncție erectilă sau peniană permanentă.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!