Sari la conținut

Importanța puzzle-urilor în dezvoltarea copilului de 2 ani

Ca să-și țină copiii mici ocupați, mulți părinți aleg pentru puii lor puzzle-urile ca fiind una dintre cele mai importante activități de joacă. Ce nu știu părinții însă este faptul că puzzle-urile ajută enorm la dezvoltarea micuților și nu sunt doar activități simple de joacă, ci sunt și foarte educative.

Și pentru că cei mici au nevoie de timp pentru a-și dezvolta abilitățile în propriul lor ritm, ei nu vor reuși de prima dată să facă un puzzle de 48 de piese, dar pot începe cu puzzle-uri simple, de bază. Pe măsură ce cresc, copiii pot face în mod regulat puzzle-uri, cu grad mai mare de dificultate.

La ce vârsta poate începe copilul să facă un puzzle?

În jurul vârstei de 18 luni și până la 2 ani, copiii mici încep să manifeste un interes mai mare în încercarea de a pune piesele într-un puzzle.

Ce tip de puzzle poate face un copil de 2 ani?

În general, copiii de 2 ani încep adesea să se joace cu puzzle-uri simple care implică sortare de forme și puzzle-uri de bază din 2 până la 4 piese. Începând cu vârsta de 3 ani, copilul poate să treacă la puzzle-uri de 9-12 piese.

► Citește și: 5 tipuri de jucării și activități educaționale potrivite pentru copilul de 2 ani

Cum înveți copilul de 2 ani să facă puzzle-uri?

Frumusețea puzzle-urilor este că acestea învață copilul să fie mai răbdător, dar și să învețe să accepte că poate greși. Dacă îi arăți copilului câteva modele simple de puzzle, el va învăța în mod natural să îl facă. Poți începe prin a-i arăta cum funcționează jocul, prin potrivirea unei piese de puzzle.

Cele mai bune tipuri de puzzle pentru copiii mici

Există mai multe tipuri de puzzle. Iată câteva dintre ele, pe diferite grade de dificultate:

Sortarea de forme

Acest tip de puzzle este de obicei fabricat din plastic sau lemn și reprezintă cel mai simplu model de puzzle care este perfect pentru copilul de 2 ani. Micuții au nevoie de timp să experimenteze formele și de a învăța să le așeze corect.

► Citește și: Prichindel mai isteț: 4 activități prin care să îi antrenezi creierul

Puzzle-uri cu mâner

Fabricate din lemn, aceste forme de puzzle cu mâner trebuie așezate fiecare în cutiuța lor. Fie că sunt forme geometrice sau imagini cu animale, puzzle-urile cu mâner dezvoltă capacitatea copilului de a distinge obiectele și formele acestora.

Puzzle-uri clasice

Acest tip de puzzle este mai avansat și necesită mai multă răbdare și timp pentru a fi rezolvat. Începe cu puzzle-uri care au piese puține și crește numărul pieselor pe măsură ce puiul tău crește.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!