Sari la conținut

Italia va da o lege care le va interzice şcolarilor nevaccinati corespunzător să înveţe în şcolile de stat

Ministrul italian al Sănătăţii, Beatrice Lorenzin, a anunţat că niciun copil nevaccinat adecvat nu va avea voie să urmeze o şcoală de stat. În urmă unei întâlniri a cabinetului, aceasta a declarat reporterilor că propunerea sa a fost discutată de miniştri şi că, până la sfârşitul săptămânii viitoare, va deveni lege.

Acest lucru vine ca răspuns în raport cu o epidemie bruscă de rujeolă care s-a răspândit puternic. În comparaţie cu aprilie 2016, incidenţa rujeolei în Italia a fost de cinci ori mai mare în această lună şi nu prezintă niciun semn de încetinire. Lorenzin susţine că este vorba despre "o situaţie de urgenţă generată de ştiri false" – afirmaţie deloc greşită, ţinând cont de mişcarea anti-vaccin extrem de puternică, ce a împânzit Italia.

► Citeşte şi Schema națională de vaccinare la copii

Începând cu anul 2016, în Australia a fost iniţiată politică "No Jab, No Pay", ceea ce semnifică faptul că dacă părinţii refuză să-şi vaccineze copiii, beneficiile de care aceştia din urmă ar avea parte se anulează. În consecinţă, cu 200.000 de copii în plus au fost acum imunizaţi, iar rata medie de vaccinare în ţară a crescut la 92,2%.

În acest an, Australia a anunţat că va implementa o politică care împiedică copiii nevaccinati să studieze în centrele preşcolare sau de zi. Aceasta este, în esenţă, ceea ce intenţionează şi Italia să legifereze, săptămâna aceasta.

► Citeşte şi Vaccinarea în sarcină. Ce vaccinuri poţi face în timpul sarcini

Sursa: Independent.co.uk, IFL Science

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!