Sari la conținut

Lăsați copiii să învețe ce își doresc ei și nu ce vă doriți voi pentru ei

Când s-a anunțat la școală la copil că opționalul de engleză avansat are numai 15 locuri și că înscrierea se face pe principiul ”primul venit, primul servit” a picat netul în cartier vreo 2 ore, iar serverele școlii s-au blocat mai ceva ca ale ANAF-ului când se depun declarațiile pe venit.

O întreagă isterie despre cursuri, școli și programe de vară unde copilul devine vorbitor de limbă engleză cel puțin nativ.

Că în ziua de azi, toți copiii au părinții prezenți acasă, iubire cu nemiluita, înțelegere și acceptare cât cuprinde, jocuri libere și distracție în natură, bunici disponibili și mâncare sănătoasă. E totul un paradis și numai engleza le lipsește. De la creșă dacă se poate, ca nu cumva să se rateze copilul din scutec.
Exemplul meu e diferit

Și se înțelege, că nu e tocmai în consens cu modelul actual. Și totuși știu engleză fără să mă fi dat ai mei la cursuri opționale.

Într-a cincea, la prima oră de engleză nu am înțeles aproape nimic. În afară că cei care aveau deja primul model de calculator acasă știau câteva cuvinte din oficiu, iar noi, ceilalți mai fraieri și cu părinți mai săraci habar nu aveam. De unde, primii s-au dus la clasa de avansați și aveau privilegiul de a face engleza la laboratorul de engleză, ascultau muzică și texte la casetofon, iar noi, ceilalți mai fraieri făceam orele în clasă și scriam după dictare, fiecare ce pricepea. Așa că într-o zi cu soare, când nu credeam că se poate întâmpla ceva și mai prost la școală, profa de engleză ne-a dat test iar eu în loc să scriu că Tata citește ziarul în dormitor, unde dormitor e bedroom, l-am pus pe tata să citească ziarul în baie, unde baie e bathroom.

(...)

Citește mai mult pe mamipetocuri.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!