Sari la conținut

Măsurile de siguranţă nu sunt opţionale cu un copil mic. Ele salvează vieţi

Discutăm mult despre măsurile de siguranţă atunci când bebeluşul a mai crescut un pic şi este în stare să se deplaseze singur. Ştim care sunt. Ştim că nu putem lăsa prizele aşa cum sunt. Ştim că trebuie să avem grijă la uşi. Ştim că mobilă trebuie prinsă în perete.

Cu toate acestea, credem cumva că nu ni se va întâmpla tocmai nouă şi nu respectăm toate regulile de siguranţă pe care ar trebui să le respectăm. Doar stăm cu ochii pe copii în permanenţă, nu?

Din păcate nu este tocmai aşa. Nu este nevoie de mai mult de o secundă ca să se întâmple o tragedie. Să luăm, de exemplu, un dulap, cu sertare orizontale, care în ultimii ani a făcut trei victime printre copiii de până în 3 ani de zile pentru că părinţii nu au respectat regulile de siguranţă şi nu le-au prins în perete. 

Video de mai jos va arăta cât de uşor se poate întâmpla un asemenea accident și cum poate fi prevenit

Conform siteului anchorit.gov un copil moare la fiecare două săptămâni din cauza faptului că mobila nu a fost bine prinsă în perete. Atenţie, televizorul este cel care a produs cele mai multe accidente. Urmăriţi infograficul de mai jos ca să vedeţi ce spun statisticile.

 

Tot de curând, o reclamă ne atrage atenţia asupra pericolelor care pot exista într-un loc care nouă ni se pare sigur. Tu poţi vedea rapid 11 pericole la care este, potenţial, expus copilaşul din reclamă?

Sigur, nu poţi controla totul. Însă ia toate măsurile de siguranţă necesare. Uite aici o listă.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!