Sari la conținut

O spune chiar știința: 6 motive pentru care bebelușii născuți în aprilie sunt speciali

Iarna s-a terminat și lumea începe să înflorească din nou. Mămicile care urmează să nască luna aceasta se pot considera norocoase pentru că sunt în sincronizare cu Mama Natură.

De ce sunt norocoși bebelușii născuți în aprilie?

Adorm mai târziu seara

Un studiu apărut în revista Sleep a descoperit că, în general, persoanele născute primăvara și vara merg mai târziu la somn față de persoanele născute toamna și iarna. Asta înseamnă că micuțul tău pui de aprilie poate fi considerat o pasăre de noapte.

► Citește și: Metode de îmbunătățire a somnului bebelușilor
 

Au perspective pozitive

Un studiu realizat în 2014 de studenții Universității Maghiare a descoperit că bebelușii născuți în martie și aprilie pot avea o rată mai mare pe scara hipertimică mai târziu în viață. O persoană cu temperament hipertimic este pozitivă și optimistă.

Învață din timp abilități de conducere

Potrivit cercetătorilor de la Sauder School of Business de la University of British Columbia’s, bebelușii născuți în aprilie au mai multe șanse să devină lideri când vor deveni adulți. Copiii născuți în aprilie au mai multe șanse să fie cei mai mari ca și vârstă din clasă, așa că sunt desemnați lideri de la începutul vieții.

► Citește și: Lucruri surprinzătoare despre bebelușii născuți primăvara

Au risc mai mic pentru a dezvolta astm

Un studiu din 2015 din New York a descoperit că bebelușii născuți în aprilie au un risc mai mic pentru a dezvolta aceste probleme medicale. Scăderea riscului de astm poate fi datorat de faptul că acarienii de praf sunt mai des întâlniți primăvara, iar dacă un copil este expus în primele două luni de viață la astfel de acarieni, acest lucru ar putea să-i consolideze imunizarea.

Au un risc mai mic de a devolta ADHD

Același studiu menționat mai sus observă că ADHD-ul este diagnosticat la bebelușii născuții spre sfârșitul anului și nu la cei născuți primăvara.

► Citește și: Copilul cu ADHD: simptome și soluții

Sunt nevoiți să poarte protecție solară mai devreme

O scadență în luna aprilie înseamnă puiul tău va avea nevoie de mai multă grijă în ceea ce privește expunerea timpurie la soare. Studiile au arătat că bebelușii născuți în aprilie sunt mai expuși riscului de melanom la vârsta adultă, poate pentru că sunt mai expuși la soare în primele luni de viață. Așadar, asigură-te că îți protejezi puiul atunci când ieșiti la soare.

► Citește și: Bebelușii isteți au nevoie de mai puțin somn și se trezesc în timpul nopții, spun studiile

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!