Sari la conținut

Obsesiile pentru mașini, camioane sau dinozauri îi fac pe copii mai isteți

Încă de la o vârstă foarte fragedă, copilul poate fi pasionat de mașini și poate spune cu exactitate care este marca și modelul oricărui autovehicul. Obsesiile pentru mașini, camioane sau dinozauri îi fac pe copii mai inteligenți, pentru că ei acumulează mai multe cunoștințe și tind să rezolve problemele mai ușor.

Multe decenii de cercetări și studii susțin faptul că astfel de "obsesii" sunt benefice pentru cei mici. Trei studii au arătat că atunci când copiii au un interes intens pentru mașini, ei tind să fie mai inteligenți decât copiii care nu au astfel de pasiuni.

Obsesiile pentru mașini, camioane și dinozauri sporesc încrederea copiilor

„Interesele intense sunt un mare stimulator de încredere pentru copii”, spune terapeutul Kelli Chen de la Johns Hopkins. De asemenea, sunt deosebit de benefice pentru dezvoltarea lor cognitivă.

Un studiu din 2008 a constatat că interesele intense susținute, în special într-un domeniu conceptual precum dinozaurii, pot ajuta copiii să dezvolte cunoștințe și perseverență sporite, o durată mai bună a atenției și abilități mai aprofundate de procesare a informațiilor.

Copiii pasionați de mașini și dinozauri sunt într-o continuă cercetare. Ei caută mereu noutăți despre acestea și pun adesea întrebări.

Potrivit LifeHacker.com, Kate Morgan scrie despre acest subiect în „A Psychological Explanation for Kids' Love of Dinosaurs”, precizând că aproape o treime dintre copii au o astfel de obsesie la un moment dat, de obicei între varsta de 2 si 6 ani.

Cu toate acestea, potrivit psihologului Jennifer Delgado, doar 20% dintre copii își continuă interesul pentru mașini și dinozauri după vârsta de 3 ani. Motivul, afirmă ea, este că cei mici sunt adesea atât de ocupați cu grădinița și cu școala, încât nu mai au timp să se concentreze pe pasiunile lor.

► Citește și: Prichindel mai isteț: 4 activități prin care să îi antrenezi creierul

Potrivit unui studiu realizat de Universitățile din Indiana și Wisconsin, pasiunea pentru mașini și dinozauri îi ajută pe copii să-și îmbunătățească în mod semnificativ abilitățile lingvistice. Studiile arată, de asemenea, că prichindeii cu interese intense au un nivel mai ridicat de înțelegere.

Ar trebui să-i încurajezi copilului interesul pentru mașini și dinozauri?

Cu siguranță, da! Acest lucru îi ajută pe copii să-și dezvolte următoarele:

 • Cunoștințele sporite
 • O durată de atenție mai bună
 • Abilități mai profunde de procesare a informațiilor.

Părinții ar trebui să facă tot ce pot pentru a susține interesul copilului, pentru că pasiunile sunt o mare bucurie.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!