Sari la conținut

Părintii care nu vor participa la cursurile privind vaccinarea copiilor vor fi amendaţi

Părinţii sunt obligaţi prin lege să se informeze cu privire la vaccinarea copiilor, în caz contrar vor fi pasibili de amendă, a declarat ministrul Sănătatii Sorina Pintea.

"Vorbim despre obligativitatea informării părintelui în ceea ce priveşte vaccinarea, iar la sintagma obligativitate n-o să renunţăm. Am spus-o în declaraţiile trecute: nu vom lua copilul de mână de pe strada să-l vaccinăm, dar pe părinte putem să-l obligăm să se informeze, astfel încât să ştie toate consecinţele care decurg din faptul că nu vrea să-şi vaccineze copilul, îl oblig să se informeze, aşa cum statul pune la dispoziţie pentru copii, pentru părinţi, pentru că indiferent unde se naşte copilul, privat său public, tot banii publici finanţează aceste maternităţi. Deci am dreptul şi eu să-l informez, să-l sancţionez dacă nu se informează, având în vedere sănătatea copilului", a spus Pintea, citată de portalinvatamant.ro
 
Mai mult, Ministrul Sănătăţii explică şi că părinţii ar putea fi obligaţi să participe la nişte cursuri de informare privind vaccinarea, iar cei care refuză ar putea fi amendaţi. În plus, părinţii care refuză vaccinarea copiilor ar putea să fie obligaţi să depună o declaraţie pe proprie răspundere, prin care să îşi asume acest lucru.

"Participând la cursurile de informare şi sanctionandu-l dacă nu participa, iar apoi să declare pe propria răspundere că nu doreşte vaccinarea copilului. Dar aceasta este o discuţie care ţine de Parlament, pentru că legea vaccinării este la Camera Deputaţilor şi vor mai fi multe discuţii pe această temă. Sancţionare pecuniară pentru neinformare, asta cu siguranţă”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Vaccinarea a fost a fost introdusa pentru prima data in 1896 impotriva variolei si este considerata interventia medicala cu cel mai inalt grad de eficienta din istoria omenirii.

Citeşte mai multe despre vaccinare Scrisoare către părinţii cărora le este teamă să îşi vaccineze copilul

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!