Sari la conținut

Pfizer raportează că vaccinul său este sigur pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani

Producătorii vaccinului Pfizer au confirmat că serul utilizat de ei este eficient 100% și sigur pentru copiii de peste 12 ani. Cele două firme care produc vaccinul Pfizer-BioNTech anti COVID-19 au efectuat studii pe copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, în SUA, despre care spun că au avut succes.

Deși vaccinul este disponibil doar pentru copiii de peste 16 ani în SUA în acest moment, un purtător de cuvânt a spus că producătorii vor solicita autorității de reglementare din SUA săptămâna viitoare să aprobe autorizația de urgență, astfel încât vaccinul să poată fi administrat copiilor cu vârsta de peste 12 ani, potrivit Sky News.

Datele studiului, care cuprinde 2.260 de voluntari, au constatat că nu au existat cazuri de COVID-19 în rândul adolescenților vaccinați.

Studiul, care nu a fost publicat încă, a constatat, de asemenea, că voluntarii au avut un nivel ridicat de anticorpi de combatere a virusului.

► Citeşte şi: Copiii ar putea primi vaccinul anti COVID-19 din luna august

Copiii care au primit vaccinul Pfizer au raportat efecte secundare similare cu adulții tineri. Acestea au inclus durere, febră, frisoane și oboseală.

Cercetătorii vor continua să urmărească participanții timp de doi ani, pentru a afla în ce măsură sunt protejați pe termen lung.

Directorul executiv Pfizer, Albert Boula, a declarat: „Împărtășim urgența extinderii autorizației de utilizare a vaccinului nostru la populațiile mai tinere și suntem încurajați de datele studiilor clinice de la adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.” El a adăugat că speră ca vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani să înceapă înainte de anul școlar următor.

► Citeşte şi: Încep testele de vaccin anti COVID-19 la copii

Producătorilor Pfizer au primit deja permisiunea de a începe studii în SUA, la copiii cu vârsta de 11 ani și mai mici de 11 ani.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!