Sari la conținut

Copiii ar putea primi vaccinul anti COVID-19 din luna august

Potrivit rapoartelor, copiilor ar putea începe să li se administreze vaccinul anti COVID-19 din august, în conformitate cu planurile guvernamentale provizorii. Acest lucru înseamnă că cei sub 18 ani ar putea fi vaccinați la timp, pentru întoarcerea la școală.

Un studiu de la Universitatea Oxford testează vaccinul AstraZeneca pe 300 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani. Concluziile studiului sunt așteptate în iunie sau iulie și vor informa decizia guvernului cu privire la vaccinarea sau nu la copii.

Dacă se va începe vaccinarea copiilor, este posibil ca majoritatea celor 11 milioane de copii din Marea Britanie să li se administreze vaccinul anti COVID-19 înainte de începerea școlii, în toamnă.

► Citeşte şi: Vaccinul anti COVID-19 la copii: Moderna începe testarea pe copiii între 6 luni și 12 ani

Israelul, țara cu cei mai mulți cetățeni vaccinați, a început deja vaccinarea tinerilor de 16 până la 17 ani, după ce a considerat-o sigură. Susținătorii cred că vaccinarea copiilor ar putea ajuta la reducerea răspândirii infecției, deși unii critici spun că cei mici prezintă un risc relativ scăzut de infecție.

Adam Finn, profesor de pediatrie la Bristol Children's Vaccine Center și membru al comitetului mixt al guvernului pentru vaccinare și imunizare, a declarat pentru The Sun: „Copiii reprezintă aproape un sfert din populație, așadar, chiar dacă am putea obține 100% absorbția vaccinurilor în rândul populației adulte, acest lucru vă aduce doar la 75%.”

► Citeşte şi: Încep testele de vaccin anti COVID-19 la copii

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Asistență Socială a declarat că nu s-au luat încă decizii cu privire la vaccinări. El a transmis: „Nu s-au luat decizii cu privire la vaccinarea copiilor.”

În timp ce studiile clinice sunt în curs de a testa eficacitatea și siguranta vaccinurilor anti COVID-19 la copii și adulți tineri, aceste studii nu au fost încheiat încă.

► Citeşte şi: Ar trebui copiii să facă vaccinul împotriva COVID-19?

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!