Sari la conținut

Pregătiri pentru școală. (Cum să) Nu faceți cumpărături inutile

Noul an școlar bate la ușă. Odată cu începerea lui, părinții intră în febra cumpărăturilor pentru școală. Durerile de cap vin la pachet, vrem nu vrem, când dăm iama în magazine să cumpărăm rechizite și toate cele pe care noi le considerăm necesare pentru școală. După ce, anul trecut, mi-am cam luat țeapă cu tot ce am cumpărat în acest sens, anul acesta m-am învățat minte.

Anul trecut, când Alexia a mers la clasa pregătitoare, am dat o gaură serioasă în bugetul familiei cu tot ce am cumpărat. Nici nu se sfârșise luna august, că eu eram pusă pe cumpărături, în dorința de a evita aglomerația. Rău am făcut! De ce? Pentru că am luat ce am considerat EU că i-ar trebui copilului. Așa că am îndesat în coșul de cumpărături caiete, creioane, stilouri, rigle, gume de șters, lipici, acuarele, coperte de caiete, de cărți, trening, cămăși, pantaloni, colanți ș.a.m.d.

►Citeşte şi Prima zi de grădiniţă. Cum să calmezi temerile copilului, dar şi pe ale tale

După prima ședință cu părinții, am aflat că multe dintre cele de mai sus nu îi trebuiau și a fost nevoie să cumpăr altele. Așa că, acum, în cunoștință de cauză, vă pot spune:

Cum să vă pregătiți eficient pentru școală

Primul sfat și, totodată, regula de aur pentru fiecare început de an școlar este: NU VĂ GRĂBIȚI! Oferte sunt toată luna septembrie, deci, și după începerea școlii veți găsi în magazine produse pentru școală.

Al doilea sfat: așteptați ședința cu părinții!

De regulă, ședințele se țin în prima săptămână de școală. Fiecare cadru didactic are preferințele sale. Nu mai e ca pe vremea lui Ceaușescu, când regulile și necesarul erau stas, adică aceleași pentru toate școlile. În cadrul ședinței veți afla:

(…)

Citeşte mai mult pe blogulmamei.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!