Sari la conținut

Principii de creştere a copiilor, impuse la Palatul Buckingham. Cum îşi cresc Kate şi William copiii

Dacă este să ne gândim la cum arată o zi din viaţa Prinţului George şi al Prinţesei Charlotte, la Palatul Buckingham, ne închipui perne de mătase, farfurii de aur şi jucării dintre cele mai sofisticate, disponibile la orice oră şi în orice colţişor. Dar se pare că lucrurile nu stau întocmai aşa, conform Bright Side. Iată ce au aflat ei, atunci când au căutat informaţii despre principiile de creştere a copiilor, impuse la Palatul Buckingham:

Între titlul de rege şi viaţa inactivă nu există niciun element de legătură  - Atunci când s-a aflat vestea că Ducesa Kate este gravidă pentru a treia oară, multe dintre opiniile mămicilor din lumea întreagă s-au rezumat la o singură idee, uşor maliţioasă: „poate face câţi copii vrea, pentru că nu îi creşte ea”. Ei bine, se pare că lucrurile nu stau deloc aşa: La palat nu există decât un babysitter. Toate îndatoririle de mamă – hrănire, spălat, plimbare şi joacă împreună cu copiii sunt îndeplinite de Ducesă. Mai mult decât atât, nici William nu este întocmai omul care să stea degeaba, toată ziua. Ducele este pilot de elicopter-ambulanţă, în cadrul serviciul de caritate „East Anglian Air Ambulance” (EAAA).

Munca celorlalţi oameni trebuie întotdeauna respectată – Copiii lui Kate şi ai lui William au învăţat de la  o vârstă fragedă că trebuie respectată munca oricărui om, indiferent dacă este bucătar, femeie de serviciu sau medic. Din acest motiv, George şi Charlotte sunt învăţaţi să ajute la strângerea mesei, pe cât posibil, dar şi să adune întotdeauna hainele şi jucăriile, după ei, şi să le pună la loc.

Familia este prioritatea numărul 1 – Încă de pe acum, Prinţul George este învăţat de părinţi să o îngrijească pe sora lui, Charlotte, iar Kate spune că ei deja sunt cei mai buni prieteni. Copiii învaţă despre istoria familiei şi merg împreună cu părinţii la mormântul bunicii lor, Prinţesa Diana. Mai mult decât atât, una dintre priorităţile lui Kate şi a lui William este să îşi petreacă mare parte din timp alături de copii. George este foarte apropiat de tatăl lui, îi spune cele mai mari „secrete”, iar Charlotte iubeşte să gătească alături de mama ei.

Toată lumea are dreptul să îşi exprime liber gândurile şi sentimentele – În ciuda tradiţiei familiilor Regale de a păstra distanţă de oamenii obişnuiţi, de a fi discreţi şi reţinuţi, Kate şi William se asigură că îi ajută să îşi dezvolte inteligenţa emoţională. „Văzând copiii cum comunică, la şcoală, mă face să înţeleg şi mai bine faptul că trăim într-o lume diferită de cele de acum câţiva ani. Suntem înlocuiţi de generaţii cărora nu le este teamă să se exprime liber, să spună ce le place şi ce nu. Iar acest tip de comportament vrem să îl încurajăm şi la copiii noştri”, a declarat Williams.  

► Citeşte şi Regulile impuse de părinţii celebri. Cum îşi cresc vedetele copiii

Educaţia este pe primul plan – Cititul este una dintre activităţile favorite ale Prinţului George şi ale Prinţesei Charlotte. Mai mult decât atât, Kate îi duce des pe copii la muzee şi la expoziţii, în special la Muzeul Naţional de Istorie – muzeul preferat al micuţilor. „Copiii iubesc să meargă aici. Şi credeţi-mă, nu datorită dinozaurilor”, povesteşte Ducesa.

► Citeşte şi Cele mai frumoase citate despre maternitate de la Prinţesa Diana

Este foarte important să iubească sportul – Ducele şi Ducesa sunt cunoscuţi pentru faptul că iubesc sportul. Kate este fan al hocheiului pe iarbă, iar William iubeşte fotbalul, baschetul şi polo. Prinţul George şi Prinţesa Charlotte nu par să fie fanii unui sport specific, dar părinţii sunt siguri că le vor călca pe urme, în viitor.

Trebuie să fie întotdeauna manieraţi, cu atât mai mult în spaţiul public – Manierele sunt extrem de importante şi în familia regală. Nu de puţine ori s-a întâmplat ca cei mici să fie trimişi acasă în timpul unei manifestări oficiale, din cauza vreunui comportamentelor necorespunzător.

Pedepsele fizice sunt interzise! – Indiferent de cât de nepotrivit se comportă cei mici, Kate şi William nu apelează niciodată la violenţă fizică. Cei doi folosesc metode proprii de educare a copiilor. Spre exemplu, dacă unul dintre copii face un tantrum, Kate găseşte o cale să îi distragă atenţia – de cele mai multe ori, începe să cânte tare. Iar uneori, când această metodă nu funcţionează, se aşează şi ea pe jos şi începe să ţipe. Şi se pare că dă roade :). 

Tabletele şi computerele sunt jucării pentru părinţi – George şi Charlotte îşi petrec mare parte din timp în curte, plimbându-se cu trotineta, cu bicicleta şi jucându-se cu tot felul de jucării menite să le dezvolte imaginaţia. Tabletele şi computerele le sunt total interzise, fiind considerate jucării pentru părinţi.

Desenele animate sunt permise – Deşi tableta şi computerele sunt interzise copiilor, desenele animate nu. Cu toate acestea, ei sunt destul de selectivi şi au grijă ca cei mici să nu petreacă prea mult timp în faţa ecranului.

Îi îmbracă adesea cu haine obişnuite – Kate şi Williams sunt recunoscuţi pentru faptul că refuze să îşi îmbrace copiii cu haine de ultimul răcnet. De cele mai multe ori, copiii sunt îmbrăcaţi cu haine pe care le îmbrăcau părinţii şi unchiul Harry, în copilărie. Dar, atunci când cumpără haine noi pentru ei, nu optează pentru acelea vândute de casele de lux, ci pentru hăinuţe de copii, obişnuite.  

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!