Sari la conținut

Reguli de bun simț atunci când mergi cu copilul într-o sală de spectacol

Îmi pare rău, nu au voie să mănânce în sală, acestea sunt regulile. Ochii mamei se măresc și în glas i se ghicește groaza. Aoleu, păi și cum să îi ținem altfel? Nu stau cuminți decât dacă mănâncă ceva. Măcar o acadea au voie?

Cam așa arată o scenă din multele care mi-au trecut prin fața ochilor și urechilor de când particip din sală la spectacolele Operei Comice pentru Copii. Am văzut copii cu nasul în telefon pe Youtube, în timp ce pe scenă avea loc un spectacol dedicat teoretic lor, copii care nu pot sta pe scaun decât dacă ronțăie ceva, copii care aleargă prin sală în timpul spectacolului, copii care urlă la propriu în timp ce pe scenă se cântă, copii care lovesc cu atâta putere în scaunul din fața lor încât pot cauza dureri de coloană – nu râdeți, am pățit-o și zău dacă sunt sensibilă de felul meu. La atâtea am fost martoră în ultimul an și jumătate, încât am simțit nevoia să punctez câteva reguli de bun simț pentru părinți, atunci când își aduc copiii la spectacole. Evident, acestea se aplică și adulților, pentru că este clar de unde pleacă adevărata problemă.

► Citeşte şi: Copilul tău se transformă uneori într-un mic monstru? Iată ce trebuie să faci

Reguli de bun simț la spectacol

Vârsta și/sau deprinderile copilului trebuie să fie potrivite spectacolului

Majoritatea spectacolelor au o indicație de vârstă, care ține cont de subiect, complexitate, durată, etc. Este lăudabil că un părinte vrea să-i ofere copilului un orizont cât mai larg și îl duce la manifestări culturale diverse, dar unii copii chiar nu sunt pregătiți să stea pe scaun 2 ore, oricât de interesant i s-ar părea părintelui spectacolul. Sigur, vârsta recomandată este un indiciu, dar ține foarte mult și de copil. Sunt copii de 2 ani care stau cu gura căscată la orice se petrece pe scenă – am eu unul acasă, care de la 3 ani stătea pe scaun la concerte la Ateneu fără să respire, iar alții care nu rezistă la un spectacol cap-coadă nici la 12 ani. Fiecare părinte ar trebui să...

(...)

Citește mai mult pe pisicapesarma.ro

► Citeşte şi: De ce copiii din ziua de astăzi sunt puțin mai... nepoliticoși

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!