Sari la conținut

Siguranța rutieră a copiilor noștri. Lucruri ce pot face diferența între viață și moarte

Vorbeam recent cu Ramona Aur (fiica lui Titi Aur), specialist în siguranță rutieră, și îmi spunea că cei mai mulți copii din România mor în accidente rutiere. Nu de boli sau alte nenorociri, în accidente rutiere. Că nu știm, printre altele, să avem grijă de ei, adică să alegem scaunul auto potrivit (să alegem să folosim scaunul auto, în primul rând, ca alternativă la ținutul în brațe sau la lăsatul copilului de izbeliște pe bancheta mașinii), să montăm corespunzător scaunul și să așezăm copilul cum trebuie în el.
 
Reține că nu contează dotările mașinii, cât este de mare sau de solidă, ori cât de bine conduci (e vorba aia: intră un nebun în tine). Cel mai important este să faci totul în interiorul și exteriorul mașinii, astfel încât copilul să fie în siguranță în orice moment.
 
În Suedia, numărul copiilor care își pierd viața anual în accidente rutiere este zero. Da, ai citit bine, zero. Or face oamenii ăștia ceva bun de au așa cifre. În continuare, ne uităm la exemplul suedezilor și al țărilor nordice în general și extragem câteva lucruri musai de pus în aplicare de orice părinte care vrea să își știe copilul în siguranță în timpul călătoriilor cu mașina. Adică de orice părinte, punct.

► Citeşte şi Scaunul auto pentru copii nu este o fiță!

► Citeşte şi Premieră: A fost prezentat primul scaun auto pentru copii, cu airbag-uri integrate

Cu Ramona Aur și Conf. Dr. Emil Răzvan Gătej am filmat recent pentru rubrica mea de la Antena 1. La final de articol, va las materialul pe care l-am difuzat în emisiune. Iar mai jos aveți discuția noastră completă. Sunt atâtea lucruri despre siguranța rutieră a copiilor de care habar nu aveam și pe care așa mă bucur că le pot da mai departe către voi. Haideți să învățam și să aplicăm!

(...)

Citeşte mai mult pe ruxandraluca.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti