Sari la conținut

Studiu: bebelușii născuți toamna au un risc mai mare de a dezvolta alergii

Din ce în ce mai mulți copii dezvoltă alergii alimentare. Cercetătorii de la National Jewish Health lucrează pentru a descoperi ce cauzează această creștere și au stabilit că multe afecțiuni alergice încep probabil cu pielea uscată și crăpată, ceea ce duce la o reacție în lanț a bolilor alergice cunoscută sub numele de marș atopic.

Acesta debutează în copilărie cu dermatită atopică - eczeme, și duce la alergii alimentare, precum și astm. Ultimul studiu publicat în The Journal of Allergy and Clinical Immunology: In Practice, relevă faptul că perioada anului în care se naște un bebeluș poate fi un factor de risc pentru marșul atopic.

„Ne-am uitat la fiecare copil tratat în clinica noastră, iar cei născuți toamna aveau mult mai multe șanse să experimenteze toate afecțiunile asociate marșului atopic”, a declarat Jessica Hui, MD, medic pediatru la National Jewish Health și autor principal al studiul.

► Citeşte şi: De ce tot mai mulți copii au alergii?

Nașterile din toamnă au fost asociate și cu colonizarea cu o bacterie dăunătoare numită Staphylococcus aureus, care poate slăbi bariera pielii. Acest lucru provoacă pielea uscată, mâncărime, eczeme și permite diferitelor bacterii, particule alimentare și agenți patogeni să pătrundă în piele și să intre în organism.

„Când particulele alimentare sunt absorbite prin piele, mai degrabă decât digerate, organismul le vede ca fiind străine și creează anticorpi împotriva lor”, a spus Hui. „Atunci când un copil mănâncă acest aliment, acești anticorpi recunosc alimentele și declanșează reacții alergice, cum ar fi urticarie, vărsături sau chiar anafilaxie”.

► Citeşte şi: Bebelușul și alergia la soia: cauze, simptome și tratament

Acesta a fost cazul lui AJ Grady, care își va sărbători cea de-a șasea aniversare în octombrie. El a dezvoltat eczeme în copilărie, iar mama sa, împreună cu medicul i-au tratat pielea uscată și crăpată. Dar când AJ a dezvoltat urticarie când a început să mănânce alimente solide, mama sa, Jessica, a bănuit că problemele nu țin doar de piele.

"A avut eczeme aproape de la naștere, așa că doar combinația celor două lucruri ne-a cam dat seama că avea o alergie alimentară", a spus Grady.

„Ca părinte, ar însemna să nu-ți faci griji că vor ieși în lume și vor intra în contact cu ceva la care sunt cu adevărat alergici”, a spus ea. „Nu ar trebui să ne facem griji cu privire la cremele pentru tratamentul eczemelor și vaccinurile antialergice.”

► Citeşte şi: Alergia copilului la arahide. Ce spun cele mai recente cercetări

Cercetătorii efectuează acum un studiu clinic pentru a analiza o mare varietate de factori care pot contribui la această barieră cutanată la copii. Studiul înregistrează femeile însărcinate și urmăresc bebelușii în copilăria timpurie pentru a lua în considerare tot ce se întâmplă cu ei, de la factori de mediu și genetică la medicamente administrate și produse utilizate în casă. Ei speră că acest lucru nu numai că va ajuta la explicarea motivului pentru care bebelușii născuți toamna sunt expuși unui risc mai mare, dar vor contribui și la dezvoltarea de soluții pentru a opri marșul atopic.

"Suntem capabili să prelevăm atât pielea mamei, cât și a bebelușului în laborator pentru a determina factorii care afectează pielea atât în uter, cât și după nașterea bebelușului", a spus Hui. „Credem că dacă putem interveni la o vârstă foarte fragedă, chiar și imediat după ce copilul a ieșit din pântece, atunci este posibil ca acesta să fie un mod de a încerca să oprim dezvoltarea acestui marș atopic.”

► Citeşte şi: Studiu: Copiii cu eczemă declanșată de alimente sunt predispuși la o viață plină de alergii

Pentru a preveni marșul atopic, alte soluții potențiale oferite în prezent pacienților de la National Jewish Health sunt etanșarea barierelor cutanate ale bebelușilor cu eczeme folosind împachetări, loțiuni și introducerea alimentelor alergenice la începutul vieții, pentru copiii cu risc.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!