Sari la conținut

Tabletele dau dependenta


Copiii cu varste foarte fragede, incepand de la 4 ani, au devenit atat de dependenti de iPad-uri si de telefoane mobile inteligente incat au nevoie de tratament psihologic, ca sa depaseasca adictia pe care acestea le produc.
Expertii ii avertizeaza pe parintii care isi lasa copiii sa acceseze tablete-pc mai multe ore pe zi ca ii expun unui pericol pe termen lung. Cel mai tanar pacient care primeste tratament in Marea Britanie impotriva dependentei de tablete si telefoane mobile inteligente este o fetita de doar 4 ani. Parintii ei s-au adresat unui terapeut dupa ce fetita a devenit din ce in ce mai "suparata si imposibil de consolat" pentru ca i-a fost luat iPad-ul pe care-l folosea cate 4 ore in fiecare zi.

Copilul fericit si parintii cu spirit practic

Dr Richard Graham, terapeutul care a lansat primul program de ajutorare a dependentelor tehnologice din Marea Britanie in urma cu 3 ani, este de parere ca si alti copii de varsta acestei fetite sufera de aceeasi problema.

"Mama copilului mi-a telefonat si mi-a descris simptomele. Mi-a spus ca a devenit obsedata de acest dispozitiv si ca il cere constant. Il folosea cate 3 - 4 ore pe zi si devenea foarte agitata cand ii era luat", a povestit Dr. Graham.
Copiii si internetul

Conform expertului britanic, copiii care sunt dependenti de tehnologie resimt aceleasi simptome de sevraj ca si dependentii de droguri sau de alcool. El a avertizat ca aceasta dependenta ii impiedica pe copii sa-si dezvolte personalitatea normal si sa formeze legaturi sociale cu alti copii.

"Copiii au acces la internet inca din ziua in care se nasc", a comentat el. "Isi vad parintii ca se joaca pe telefoanele mobile si vor sa se joace si ei. Este dificil pentru ca un astfel de dispozitiv poate functiona si ca un sistem de recompensare a copilului sau de linistire a sa atunci cand ai nevoie. Daca parintii nu reusesc sa mentina un echilibru, situatia poate deveni foarte periculoasa", a subliniat el.

Inteligenta copilului este in mana parintilor

Psihiatrii estimeaza ca numarul oamenilor care au devenit dependenti de mediul digital a crescut cu 30% in ultimii trei ani.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!