Sari la conținut

Țara din Europa care a interzis telefoanele mobile chiar și în pauze. Ministrul Educației: Școlile sunt locuri în care copiii trebuie să învețe

Telefoanele mobile vor fi interzise în școlile din Anglia, ca parte a planului guvernului de a minimiza perturbările și de a îmbunătăți comportamentul în sălile de clasă. Guvernul va trimite, în scurt timp, ghiduri în școli, pentru a implementa noua măsură. Conform Gov.uk, multe școli din toată țara interzic deja utilizarea telefonului mobil, iar rezultatele sunt excelente.

Până la vârsta de 12 ani, 97% dintre copii au propriul telefon mobil, potrivit Datelor Oficiului de Comunicații din Anglia (Ofcom). Folosirea telefoanelor mobile în școli poate duce la hărțuire online, distragere a atenției și întreruperi în clasă care, la rândul lor, pot provoca o pierdere a timpului de învățare.

Autoritățile englezești citează un raport al UNESCO din vara anului trecut prin care organizația atrage atenția asupra riscurilor pe care le implică utilizarea smartphone-urilor în școli, afirmând că „doar tehnologia care sprijină învățarea” este meritorie în școli.

„Promovarea unor așteptări ridicate în materie de comportament (social și digital al elevilor – n. red.) este o prioritate pentru guvern”, transmite executivul în comunicat, susținând că are ca bază de implementare o investiție de 10 milioane de lire sterline în huburi care vor sprijini până la 700 de școli pe o perioadă de 3 ani.

„Luăm decizii pe termen lung pentru a ne asigura că toți elevii beneficiază de o educație de clasă mondială. (…) Planul nostru funcționează, iar standardele școlare cresc în toate școlile. Anglia a urcat în clasamentul internațional în ceea ce privește rezultatele academice, datorită programului nostru de mai multe milioane de lire sterline privind centrele de matematică și de engleză (…) În prezent, suntem una dintre țările cu cele mai bune performanțe din lumea occidentală în ceea ce privește matematica și cititul, iar guvernul va continua să se bazeze pe acest progres prin realizarea unor reforme cruciale, inclusiv prin crearea standardului britanic avansat (ABS)”, potrivit gov.uk.

Conform ministrului Educației Gillian Keegan, citat în comunicatul guvernului englez, „școlile sunt locuri în care copiii învață, iar telefoanele mobile sunt, cel puțin, o distragere nedorită a atenției în clasă. Le oferim profesorilor noștri care muncesc din greu instrumentele necesare pentru a lua măsuri de îmbunătățire a comportamentului și pentru a le permite să facă ceea ce fac cel mai bine – să predea”.

Măsură ar urma să alinieze Anglia la măsurile luate de alte țări care au restricționat utilizarea telefoanelor mobile, printre care Franța, Italia și Portugalia, potrivit sursei citate.

„Școlile vor fi sprijinite pentru a interzice utilizarea telefoanelor mobile, cu exemple de abordări diferite, inclusiv interzicerea telefoanelor în incinta școlii, predarea telefoanelor la sosirea la școală și păstrarea telefoanelor în siguranță la școală”, a mai transmis Guvernul Angliei.

În România, folosirea telefoanelor mobile este interzisă elevilor în timpul orelor de curs, dar acum acestea pot fi “preluate” de profesor, potrivit legii Educației intrată în vigoare din septembrie 2023. Elevii pot folosi telefoanele în spații autorizate explicit prin regulamentul intern al școlii.

Citește și Elevii francezi nu vor mai avea voie cu telefoane mobile la şcoală. Ce se întâmplă în România
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!