Sari la conținut

Tăticii sunt mai atenți și mai afectuoși cu fetițele lor, decât cu băieții, conform unui nou studiu

Tații sunt unii dintre cei mai importanți oameni din lume și au un rol principal în creșterea și educația copiilor. Cu toate acestea, se pare că ei acordă mai multă atenție copilului de sex feminin, decât celui de sex masculin.

Un nou studiu a venit cu rezultate neașteptate în ceea ce privește interacțiunea tăticilor cu fetițele lor. Studiul a implicat 52 de tați și fiicele acestora, cu vârsta cuprinsă între 1 și 2 ani. Cercetătorii au analizat modul în care tăticii au interacționat cu copiii lor și le-au făcut acestora RMN-uri. Ei au descoperit că sexul copilului are un efect direct asupra relației dintre un tată și o fiică.

Tăticii petrec mai mult timp cu fetițele lor, decât cu băieții

Tații sunt mult mai dornici să cânte și să se joace mai des cu fetițele, decât cu băiețeii. Partea bună este că, datorită acestui fapt, băieții sunt mai predispuși să devină populari printre prietenii lor.

► Citește și: Ce „pățesc” tăticii de fetițe creative care adoră tehnicile de înfrumusețare

Tăticii răspund la emoții

Tații de fetițe au un răspuns mai mare la zâmbetul copilului lor, în comparație cu tăticii de băieți. Asta înseamnă că tații devin mai emoționați la zâmbetul unei fetițe, decât la zâmbetul unui băiețel.

Tăticii vorbesc mai des cu fetițele lor

Tații de fete vorbesc cu acestea mai mult despre corpul lor și despre emoții, folosind un limbaj analitic.

► Citește și: Un tătic mândru explică cum își protejează fetița, ducând-o la toaletele publice pentru femei

Tăticii oferă mai multă atenție fetelor

Tații sunt mai implicați și mai receptivi în relația cu fiicele lor, decât cu fiii lor. De asemenea, acordă mai multă atenție fetițelor, dacă ele se simt triste sau trec prin momente mai grele. Acest lucru poate ajuta fetele să-și dezvolte mai bine spiritul empatic, însă băieții pot deveni, în viitor, adulți introvertiți.

► Citește și: Prin ce schimbări trece un bărbat, după ce devine tată

În cele din urmă, dragostea e răspunsul

Acțiunile taților pot avea un impact uriaș asupra copilului. Desigur, fiecare părinte alege modalitatea de a-și crește copilul. Indiferent de sexul copilului, dragostea și atenția sunt foarte importante în creștere, educație și dezvoltare.

► Citește și: Soțului meu: ești făcut să crești o fată

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!