Sari la conținut

Tu ce vrei să te faci când o să fii mare?

Am auzit această întrebare, copil fiind, de prea multe ori. Cum stăteam de vorbă cu un adult, cum auzeam întrebarea asta. Săracii, cred că pe vremea aceea, știau și mai puțin cum să vorbești cu cineva mult mai mic ca tine.

Am auzit întrebarea asta și, în funcție de ce visam sau ce film văzusem, dădeam diferite răspunsuri: aviator, cowboy, soldat, pompier, doctor etc. Mereu aveam un răspuns la îndemână pentru că mi-era foarte ușor să am unul: știam, în linii mari, cum va arăta viitorul. Sau, mai corect spus, viitorul, cu toate necunoscutele sale, era mult mai previzibil decât este acum.

Acum…acum, dacă Mark sau alt copil de vârsta lui (8 ani) ar trebui să spună ce și-ar dori să se facă atunci când va crește, are foarte mari șanse fie să se înșele amarnic, fie pur și simplu să nu știe. De ce? Pentru că toate studiile arată că în această generație de copii, 2 din 3 dintre ei vor avea meserii care nu s-au inventat încă…

O mai spun o dată, căci știu cum sună, dar este foarte adevărat: 2 din 3 copii de până în 10 ani vor avea meserii care nu s-au inventat încă. Asta nu mai este o ficțiune gen Jules Verne, este cruda realitate. De fapt, nu, nici măcar nu este crudă, pur și simplu este. Copiii noștri sau cei mai mulți dintre ei habar nu au ce meserii vor mai exista peste 15 – 20 de ani, din care ei să își aleagă.

(...)

Citește mai mult pe celmaibuntata.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!