Sari la conținut

Unghia incarnata

Cum iti dai seama ca o unghie e incarnata ?

Vei observa ca una din unghile de la picior preseaza pielea sau creste in interiorul ei.

La degetul mare e cel mai probabil sa apara o unghie incarnata dar problema poate aparea la oricare din degete. Unul din primele semne este inrosirea sau umflarea pielii la limita unghiei pentru ca unghia creste in interiorul pielii degetului si nu paralel cu suprafata lui.

Daca o unghie concrescuta se infecteaza, va aparea o basicuta care contine un lichid transparent, cu o tenta galbena, iar daca aceasta se sparge lichidul va fi eliminat. Degetul se va inflama si inrosi pe masura ce unghia creste.

Cum se poate trata ?

Tine piciorul bebelusului in apa calda cu sapun cate 10 minute de doua trei ori pe zi. Acest lucru nu va trebui sa fie greu de facut pentru ca multor copii le place sa se joace cu picioarele in apa. Dupa aceasta, aplica-i un unguent cu antibiotic. Daca se poate, incearca sa ridici unghia si sa pui un mic pansament cu acelasi unguent intre piele si unghie. Acesta va trebui schimbat de cateva ori pe zi. Pana cand rezolvi situatia, incalta copilul cu sosete sau sandale lejere. In multe cazuri , o unghie concrescuta se va vindeca in cateva zile.

Prevenire

Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa tai unghiile in linie dreapta si nu rotunda. Nu taia unghiile din carne  si rotunjeste colturile.

Unii copii se pare ca sunt predispusi la acest gen de afectiune, dar de multe ori cauza este stilul de taiere a unghiilor, incaltaminte prea stransa, mai ales in partea din fata. Chiar si sosetele prea stranse pot determina intrarea unghiei in piele. Pentru ca bebelusii cresc repede, trebuie sa verifici daca nu cumva pantofii au devenit prea stransi.

 

Unghiile care sunt taiate prea rar pot deveni concrescute. O unghie se poate rupe in timp ce copilul se joaca, iar in una din parti in care aceasta s-a rupt din carne, poate creste in interiorul pielii. Pentru a preveni problema asigura-te ca tai unghiile copilului inainte sa devina prea lungi si sa se rupa.

Cand trebuie sa consulti medicul?Daca unghia nu se vindeca dupa o saptamana de tratament acasa, consulta medicul. Cand in jurul unghiei a aparut infectie, iti va recomanda un antibiotic oral.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!